Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/åbning: Rekorder til Nvidia og Nasdaq - Gamestop brager op

28/5 15:46

De amerikanske aktiehandlere vender tilbage i godt humør efter den forlængede weekend, hvor mandag var helligdag grundet Memorial Day. Dermed fortsætter den positive stemning fra i slutningen af sidste uge, hvor Nasdaq-indekset satte rekord.

To ud af tre af de ledende indeks ligger i plus tirsdag fra åbningen - og igen ser det ud til, at mikrochipgiganten Nvidia kan rykke på markedet efter sidste uges kursfremgang.

Tirsdag stiger Nasdaq-indekset 0,5 pct. til 16.997,34 og har dermed atter sat kurs mod rekord.

S&P 500-indekset øger i de første handler 0,1 pct. til 5312,99 og nærmer sig sidste tirsdags rekord på 5321,41.

Dow Jones-indekset falder 0,3 pct. i den indledende handel.

NVIDIA FORTSÆTTER REKORDRIDT

Nvidia ligger i rekord for tredje dag i streg efter sidste uges superregnskab samt meldinger om, at Tesla-chef Elon Musks kunstige intelligens-startup, xAI, har rejst 6 mia. dollar i et forsøg på at udfordre OpenAI.

Nvidia stiger 4,3 pct. til 111,21 dollar i de første handler. Dermed ser opturen, som i indeværende år er nået op på mere end 120 pct., ud til at fortsætte.

APPETIT PÅ GAMESTOP

Meme-aktien Gamestop får tilsyneladende endnu en vild børsdag. Tirsdag hopper aktien op med 20 pct. til 22,81 dollar, efter at videospilforhandleren sent fredag op til den forlængende weekend udnyttede investorernes pludselige appetit på aktien til at sælge 45 mio. nye aktier for 933 mio. dollar.

Pengene går nu til at polstre Gamestop, der for mindre end to uger siden offentliggjorde lidet imponerende tal for første kvartal og samtidig åbnede for det nu gennemførte aktiesalg.

Den store kapitalrejsning er ikke mindst gjort mulig af massiv investorinteresse, siden profilen "Roaring Kitty" for første gang i flere år igen var aktiv på de sociale medier med et såkaldt "meme", der er sjove tegneserier eller filmstumper.

Siden memet har Gamestop-aktien svinget lystigt. Fra et udgangspunkt omkring 17 dollar steg Gamestop den 13. og 14. maj henholdsvis 74 og 60 pct. og blev en overgang handlet lige under 65 dollar. Siden gik det hurtigt ned ad bakke for at ende i 19 dollar per aktie i fredags.

Og så har Apples iPhone har - med hjælp fra rabatter - fået gang i salget i Kina. Hele 52 pct. steg leveringerne fra Apple til Kina.

Aktien stiger 0,7 pct.

Den amerikanske regnskabssæson er stor set ovre. I slipstrømmen følger HP og Salesforce onsdag, og torsdag er turen kommet til Costco, Dell og Best Buy.

Hos detailkæden Costco ventes omsætningen i tredje kvartal at være steget med 8 pct. i kvartalet og overskuddet med 26 pct.

- I en tid, hvor inflationen stadig er høj oplever flere detailkæder, at forbrugeren er mere fokuseret på pris. Dette nyder Costco godt af, og det bliver derfor interessant at høre deres tanker om forbrugerens tilstand, og hvordan deres vækstforventninger er til resten af året, skriver Saxo Banks investeringsstrateg Oskar Ehlert Barner Bernhardtsen i en kommentar.

Costo stiger 0,6 pct. i den indledende handel.

.\\˙ MarketWire