Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Analytiker: Intet dramatisk for Ørsted i USA-forlig til 850 mio. kr. - det er dækket ind

29/5 09:33

Der er ikke den store dramatik i, at Ørsted tirsdag indgik et forlig med den amerikanske delstat New Jersey i en sag om de skrinlagte vindprojekter Ocean Wind 1 og 2.

Ørsted skal af med 125 mio. dollar svarende til mere end 850 mio. kr., efter at selskabet i efteråret 2023 valgte at trække sig fra de to planlagte projekter.

Der er nemlig afsat penge til at komme ud af projekterne.

Det vurderer Sydbanks aktieanalysechef Jacob Pedersen.

- I og med at Ørsted ikke har sendt en fondsbørsmeddelelse ud, om at nu bliver de samlede omkostninger højere, så vil jeg forvente, at det bestemt er indeholdt i de hensættelser, der er lavet, siger han til MarketWire.

- Der bør ikke være noget drama omkring det her, men det er selvfølgelig endnu en påmindelse om, hvor dyrt det her har været for Ørsted, lyder det videre fra Jacob Pedersen.

Det danske energiselskab havde et svært 2023, hvor der samlet set blev nedskrevet for 28,4 mia. kr. i løbet af de første tre kvartaler.

Årsagen til at stoppe projekterne i USA var blandt andet forsinkelser i forsyningskæderne, inflation og stigende renter.

KURSFALD SKYLDES IKKE FORLIG

Ørsted-aktien ligger onsdag morgen i bunden af C25-indekset med et fald på 2,1 pct. til 403,90 kr.

Det skal dog ikke tages som udtryk for, at investorerne frygter for det forlig, der er blevet indgået.

Staten New Jersey havde nemlig i første omgang krævet 300 mio. dollar, og samlet set er de 125 mio. dollar et lille beløb for Ørsted i den store helhed - også for investorerne.

Det vurderer Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet.

- Aktien ligger nederst i dagens aktiehandel. Det skyldes formentlig overvejende ikke bøden, men aktiens natur. Ørsted er en af de C25 aktier, som bevæger sig rigtig meget i relation til det relative ”styrkeforhold” mellem købere og sælgere på dagen. I dag er der flere sælgere og det trykker aktien ned, skriver Per Hansen i en kommentar.

.\\˙ MarketWire