Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens aktier: Vestas, GN og Ørsted tyngede i rødt og rentefølsomt marked

29/5 17:03

Vestas, GN og Ørsted var blandt de store tabere på det danske aktiemarked onsdag, hvor fortsat stigende markedsrenter var med til at dæmpe investorernes appetit på aktier.

I eliteindekset C25 var der fald i 19 af de 24 aktier, som samlet endte 1,4 pct. lavere i 1959,43.

- Det er lidt småsurt på børserne i Europa, efter at renterne kørte op sidst på dagen tirsdag og er fortsat op onsdag. Det er de mere cykliske og rentefølsomme papirer, som har det lidt svært, og sektorer som industri og materialer får virkelig også klø derude, siger senioraktierådgiver Martin Munk fra Jyske Bank til MarketWire.

Herhjemme nærmede renten på den tiårige danske statsobligation sig det højeste niveau siden november efter en stigning på 9 basispoint til 2,67 pct.

Og i bunden af C25-indekset endte nogle af de aktier, som er særligt følsomme over for stigende renter. I den kategori ligger Vestas, som faldt 4,2 pct. til 194,10 efter to dage, hvor aktien samlet er steget næsten 7 pct.

GN, som arbejder på at få reduceret sin rentetunge gældsbyrde, faldt desuden 3,3 pct. til 214,60 kr., og Ørsted, som er rentefølsom på finansieringen af de store vindmølleparker, faldt 3,4 pct. til 398,50 kr.

Rcokwool styrede uden om nedturen og steg 0,8 pct. til 2884 kr., efter at det amerikanske finanshus Morgan Stanley hævede sin anbefaling af isoleringskoncernens aktie til "ligevægt" fra "undervægt".

Og Mærsk-aktierne klarede sig relativt godt og har i det hele taget haft et par gode måneder, efter at højsæsonen for containerfragt er startet tidligere end normalt, og raterne er skudt i vejret.

Rederiets B-aktie endte 0,1 pct. højere i 12.410 kr. og er over to måneder steget mere end 40 pct.

Uden for C25 faldt Matas 3,0 pct. til 121,20 kr. efter stigningen på 1,1 pct. tirsdag, da selskabet kom med årsregnskab og her også præsenterede en ny strategi.

Nordea har siden løftet kursmålet for Matas til 160 kr. fra 145 kr. og gentaget anbefalingen "køb", fremgår det af et analysenotat.

Omvendt har SEB sænket anbefalingen af aktien til "hold" fra "køb" med et uændret kursmål på 130 kr.

It-selskabet Trifork oplyste onsdag i forbindelse med en kapitalmarkedsdag, at det nu stiler efter en driftsmargin på 10-14 pct. frem mod 2026. Det tidligere mål, der blev udstukket i forbindelse med børsnoteringen i 2021, lød på en "forbedring" af marginen.

Trifork-aktien steg med 3,6 pct. til 120,20 kr. efter et tungt fald på 8,2 pct. tirsdag, hvor selskabet nedjusterede forventningerne til 2024.

.\\˙ MarketWire