Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

HP løftes af vending i PC-salget

30/5 06:37

For første gang siden 2022 oplevede HP fremgang i PC-salget, og det har i computer- og printerproducentens andet kvartal betydet en bedre udvikling end ventet, samtidig med at det signalerer en vending i efterspørgslen.

Aktien i HP steg derfor med 2,1 pct. i onsdagens eftermarked.

- I takt med at markedet kommer sig, og nye AI-computere introduceres, er vi godt positioneret til at drive profitabel vækst på tværs af vores forretning, lyder det i regnskabet fra topchef Enrique Lores.

Koncernen oplevede ellers i sit andet kvartal et mindre fald i omsætningen på 1 pct. til 12,80 mia. dollar, men det ifølge Bloomberg News var mod ventede 12,60 mia. dollar.

Underliggende var der en fremgang i salget af personlige computere på 3 pct. til 8,43 mia. dollar, hvor 8,28 mia. dollar var konsensus blandt analytikerne på Wall Street. Printerforretningen så omvendt salget dykke med 8 pct. til 4,37 dollar, hvilket var en tand under estimatet på 4,38 mia. dollar.

Driftsresultatet, målt på justeret EBITDA, landede samtidig på 1,33 mia. dollar. Her var ventet 1,26 mia. dollar, mens det justerede nettoresultat blev på 812 mio. dollar mod et bud på Wall Street på 801 mio. dollar. Det justerede overskud per aktie blev derfor på 0,82 dollar, sammenlignet med 0,79 dollar et år tidligere, og mod et konsensusestimat på 0,81 dollar, ifølge Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire