Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Kina presser prisen på aluminium op i det højeste niveau i to år

30/5 07:38

Prisen på aluminium ligger i det højeste niveau i to år. At prisen har taget et hop, skyldes at Kina - der er verdens største producent af metallet - har strammet produktionen for at møde mål om lavere CO2-udledning.

Det skriver Bloomberg News.

Aluminium bruges til alt lige fra vinduesrammer til solpaneler. Og prisen er kravlet stille og roligt op i år blandt andet på en ventet lempelse i den amerikanske økonomi, samt kinesiske hjælpepakker til en skrantende ejendomssektor.

Prisstigningerne ventes desuden ikke at aftage lige nu og her, da de kinesiske myndigheder vil mindske produktionen i de tunge industrier for at spare energi og reducere udledningerne af CO2 i år og næste år.

Og det sker midt i en tid, har udbuddet er steget, da overgangen til grønnere energi øger efterspørgslen på kobber og aluminium.

KINA STRAMMER KAPACITETEN

Kina har i dag et krav om, at bygges et nyt smelteværk, skal skal et eksisterende lukkes. Og ny kapacitet til aluminium, alumina, polysilicium og lithiumbatterier skal også opfylde avancerede niveauer af energieffektivitet.

Aluminium koster torsdag morgen 2767,50 dollar per ton på London Metal Exchange, det er det højeste niveau siden juni 2022.

- Forbruger af aluminium lige nu et lyspunkt blandt metaller, siger Kou Meiyun, analytiker hos Shanghai Daohe Private Equity Fund, til Bloomberg.

Herhjemme er også bryggerier som Carlsberg og Unibrew blandt andet afhængig af prisen på aluminium.

.\\˙ MarketWire