Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nordea ser højere rater gennem 2024 - løfter Mærsk til "køb"

30/5 08:41

Nordea skruer op for optimismen omkring A.P. Møller-Mærsk og løfter anbefalingen for aktien til "køb" fra "hold". Samtidig fastsættes et kursmål på 13.900 kr., fremgår det af en analyse fra banken.

Det er forventningen om fortsat høje rater, der får banken til at skrue op for optimismen:

- På trods af en betydelig mængde ny kapacitet, der kommer til markedet, er balancen mellem efterspørgsel og udbud fortsat stram, og vi tror på, at den vil være det gennem det meste af 2024, skriver Nordea i analysen og fortsætter:

- Dette vil sandsynligvis resultere i forhøjede rater.

På den baggrund venter Nordea, at driftsresultatet målt på EBITDA vil lande på 8 mia. dollar i 2024 - eller 26 pct. over konsensus.

- Vi tror, at markedet endnu ikke har forstået indtjeningspotentialet i 2024. På længere sigt ser vi fortsat et overudbud i containermarkedet, påpeger Nordea i analysen.

Mærsk venter selv et underliggende driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) i intervallet 4,0-6,0 mia. dollar i år.

Aktien steg onsdag 0,1 pct. til 12.410 kr.

.\\˙ MarketWire