Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Pensionskæmpe ser gode muligheder for at aktieoptimismen fortsætter

30/5 10:49

Stop mens legen er god. Det er børnelærdom for de fleste, og mundheldet kan måske runge i hovedet på mange investorer efter en ualmindelig stærk start på 2024.

I løbet af de første 100 handelsdage har det brede amerikanske S&P 500-indeks givet et afkast på mere end 10 pct., men ifølge PFA's chefstrateg Tine Choi Danielsen er der ingen grund til at tro, at opturen ikke kan fortsætte.

- Historisk har en fremgang af den størrelse varslet yderligere fremgang med afkast på cirka 7 pct. i de resterede måneder af året. Og afkastet har endda været endnu større, når den gode begyndelse er sket i et år med præsidentvalg, som det er tilfældet i år. Så historisk er det intet belæg for, at høje afkast i starten af året fører til negative eller lave afkast i resten af året, lyder det fra Tine Choi Danielsen.

Ifølge chefstrategen klarer økonomierne i eurozonen og USA sig fortsat godt med lav arbejdsløshed, solid vækst og god indtjening hos virksomhederne.

Samtidig er inflationen på vej ned - om end langsommere end ønsket.

Derfor er der ikke umiddelbart datamæssigt belæg for at tro, at optimismen dør ud lige foreløbigt.

- Økonomiske opture dør ikke af alderdom. Forstået på den måde at der ikke er større risiko for, at der skal komme et økonomisk tilbageslag efter flere år end efter et år. Så selvom det er fire år siden, at vi sidst har haft en global recession, er der ikke noget, der tyder på, at den venter lige rundt om hjørnet, siger PFA's chefstrateg.

- Alt taget i betragtning vurderer jeg derfor, at 2024 snarere vil bekræfte end afkræfte den positive, historiske tendens, vi har set på aktiemarkederne, når vi har fået gode afkast i årets første 100 handelsdage, lyder det videre.

Hos PFA har man derfor en smule flere aktier i beholdningen end normalt og en styrket eksponering mod USA.

.\\˙ MarketWire