Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/middag: Renterne kører sidelæns før fredagens vigtige inflationstal

30/5 12:06

Der trædes torsdag vande på det danske obligationsmarked, hvor renterne kører sidelæns, inden fredagen byder på to vigtige inflationstal fra både eurozonen og USA.

For den toneangivende tiårige rente herhjemme er niveauet ved middagstid helt det samme, som da markedet lukkede onsdag - 2,67 pct.

Onsdag steg renten med 9 basispoint - trukket op af blandt andet tyske inflationstal og et efterslæb til USA.

Torsdagen har budt på økonomiske tillidstal fra eurozonen, der steg en spids mindre end ventet i opgørelsen for maj.

Den samlede økonomiske tillidsindikator for eurozonen steg i maj til 96,0 fra 95,6 måneden før. Økonomerne havde ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News ventet en fremgang til 96,1.

Udviklingen i forbrugertilliden i samme måned blev i øvrigt bekræftet i den endelige opgørelse samtidig, mens arbejdsløsheden i april overraskende faldt et hak til 6,4 pct. for eurozonen samlet set.

Eftermiddagen byder blandt andet på amerikanske væksttal og den ugentlige opgørelse af nytilmeldte ledige samt en temperaturmåling på udviklingen i de igangværende bolighandler i det amerikanske i april.

Men det helt store højdepunkt for obligationshandlerne i denne uge bliver fredagens foreløbige inflationstal for eurozonen i maj samt PCE-kerneprisdeflatoren i USA i april.

Selv om inflationen i Tyskland steg ifølge onsdagens opgørelse, var det ventet af økonomerne, og det ventes derfor ikke umiddelbart at afspore en rentenedsættelse fra Den Europæiske Centralbank (ECB), der i næste uge er vært for rentemøde.

.\\˙ MarketWire