Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/åbning: Foot Locker til vejrs og Salesforce til bunds i let negativ start

30/5 15:42

Fortsat høje markedsrenter holder begejstringen for aktierne tilbage torsdag, og derfor er alle tre ledende amerikansk indeks startet i rødt.

S&P 500-indekset falder med 0,3 pct. efter omtrent fem minutters handel, hvor Nasdaq-indekset samtidig sætter sig 0,4 pct., og Dow Jones-indekset falder 0,7 pct.

Det sker, mens investorerne også lidt nervøst afventer fredagens tal for PCE-kerneprisdeflatoren, som er den amerikanske centralbanks foretrukne inflationsmål.

Udfaldet af den opgørelse kan få effekt på renterne og dermed også retningen på aktiemarkedet.

DETAILSELSKABERNES TUR TIL AT RAPPORTERE

Blandt de lidt mindre navne er der også fortsat en del regnskaber at forholde sig til - særligt hos detailkæderne, der ofte har forskudt regnskabsår, der inkluderer januar for at give plads til julesalget og januarudsalget også.

Dermed følger de fleste af de selskabers første kvartal perioden februar til og med april, og derfor rapporteres der første nu.

Torsdag gælder det blandt andet Best Buy, Dollar General, Foot Locker og Kohl's, som alle har været på scenen før børsens åbningstid.

Efter lukketid venter der desuden tal fra selskaber som Costco og Gap.

FOOT LOCKER BRAGER FREM EFTER STÆRKERE END VENTEDE TAL

For Foot Locker var rapporteringen en succes, idet skokæden i sit første kvartal havde en justeret indtjening per aktie på 22 cent, mens analytikerne havde ventet 12 cent ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Samtidig faldt det sammenlignelige salg mindre end ventet, og prognosen for hele året blev i regnskabet fastholdt.

Aktien stiger med hele 21,9 pct. til 27,46 dollar i torsdagens tidlige handel.

Også sandalproducenten Birkenstock er i den positive kolonne efter sit regnskab, der viste stærkere end ventede forventninger til omsætningen i hele regnskabsåret.

Aktien stiger med 14,1 pct. til 57,04 dollar i torsdagens tidlige handel.

Best Buy stiger desuden med 11,2 pct. til 79,92 dollar fra start efter et regnskab for første kvartal 2024/25, der bød på en stærkere end ventet indtjening per aktie trods en marginalt lavere omsætning end ventet.

Værre ser det ud for Kohl's, der havde et tæt på fire gange så stort tab på den justerede indtjening per aktie end ventet i markedet, og samtidig var også omsætningen noget svagere end ventet.

Den aktie falder med 24,4 pct. til 20,60 dollar.

Dollar General, der havde en større vækst i det sammenlignelige salg end ventet og en lidt bedre indtjening per aktie, end konsensus inden regnskabet havde afspejlet, stiger til gengæld med 3,1 pct. til 143,65 dollar.

SALESFORCE TIL BUNDS EFTER SENT ONSDAGSREGNSKAB

Softwareselskabet Salesforce får røde ører efter et sent onsdagsregnskab, der viste en svag prognose for både det igangværende andet kvartal og hele regnskabsåret.

Buddet lyder på indtægter på 9,20-9,25 mia. dollar, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde regnet med 9,35 mia. dollar. Forventningen til den justerede indtjening per aktie på 2,34-2,36 dollar når heller ikke konsensus på 2,40 dollar.

På samme måde lyder buddet for hele regnskabsåret 2024/25 på en omsætning på 37,70-38,00 mia. dollar, mens analytikerbuddet er på 38,01 mia. dollar.

Salesforce-aktien sendes ned med 18,2 pct. til 222,31 dollar i den tidlige handel.

.\\˙ MarketWire