Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens aktier: Ørsted-comeback og løftede anbefalinger trak C25 frem

30/5 17:04

Ørsted toppede sammen med bankaktierne og Mærsk et moderat positivt C25-indeks torsdag, hvor energiselskabet indhentede det tabte fra onsdag, hvor aktien dykkede oven på et forlig i USA.

Novo hjalp også fremgangen på vej efter en positiv amerikansk anbefaling, og analysefokus var der ligeledes til Mærsk, mens bankaktierne var trukket op af en generelt positiv dag for finansaktierne i Europa.

- Ørsted gør lidt comeback efter et stort fald onsdag. De kom ud af den sag i New Jersey uden nogen større betaling, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver hos Jyske Bank, til MarketWire.

- Bankerne ligger godt til i Europa også, og det er med til at trække op herhjemme, fortsætter han.

Danske Bank steg med 2,8 pct. til 208,50 kr., og Jyske Bank blev løftet med 2,8 pct. til 562,50 kr.

Ørsted steg i toppen med 5,1 pct. og sluttede i kursen 419 kr.

Samlet steg C25-indekset med 0,5 pct. til 1968,92.

NOVO GAVNET AF AMERIKANSK KØBSANBEFALING

For Novo Nordisk trak det op, at amerikanske Goldman Sachs har genindledt sin analysedækning med den positive anbefaling "køb" og et kursmål på 1075 kr. og i øvrigt luftet positive ord om den europæiske medicinalsektor.

Novo-aktien, der vejer tungt i C25, steg med 0,6 pct. til 916,90 kr.

Derudover var Mærsk med fremme efter en nyhed om, at Nordea har løftet sin anbefaling af transport- og logistikselskabets aktier til "køb" fra "hold". Kursmålet er sat til 13.900 kr.

Mærsk rider i øjeblikket videre på bølgen af højere fragtrater, og det er en god del af baggrunden for anbefalingsløftet.

- På trods af en betydelig mængde ny kapacitet, der kommer til markedet, er balancen mellem efterspørgsel og udbud fortsat stram, og vi tror på, at den vil være det gennem det meste af 2024, skriver Nordea i et analysenotat.

Mærsk og DSV er i øvrigt også fortsat med i feltet af nu fire bejlere til at overtage tyske DB Schenker.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters med henvisning til anonyme kilder.

De to andre budgivere er ifølge kilderne den saudiske shippingkoncern Bahri samt et konsortium bestående af kapitalfondene CVC Capital Partners, Abu Dhabi Investment Authority, ADIA, og GIC fra Singapore.

Mærsks B-aktie steg torsdag med 0,7 pct. til 12.495 kr., mens DSV faldt med 0,9 pct. til 1016 kr.

GN OG DEMANT TABTE MARKEDSANDELE HOS AMERIKANSKE VETERANER I APRIL

Både GN og Demant gik tilbage hos den offentlige amerikanske salgskanal for høreapparater, Veterans Affairs (VA), der tilpasser høreapparater til militærveteraner, i april.

Det viser de seneste data fra VA.

GN's markedsandel - målt på andelen af det samlede salg - faldt til 8,6 pct. i april - og dermed fortsætter det danske selskabs tilbagegang i 2024. Siden januar, hvor markedsandelen var på 9,9 pct., er GN gået tilbage.

Demants andel faldt til 16,6 pct. fra 17,9 pct. I januar lå den på 18,3 pct.

Både GN og Demant står dog måske til et muligt comeback i maj, hvor begge selskaber har fået ny teknologi med i salgskanalen i form af Resound Nexia fra GN og Oticon Intent fra Demant.

GN steg med 0,4 pct. til 215,50 kr., mens Demant sluttede uændret i 326 kr.

NKT SENDT NED AF SÆNKET ANBEFALING

I bunden af C25-indekset befandt kabelproducenten NKT's aktie sig.

Det skete efter en sænket anbefaling hos Carnegie, der ifølge Bloomberg News har skruet ned til "hold" fra "sælg".

Kursmålet er blevet løftet til 670 kr. fra 650 kr.

Aktien faldt med 4,3 pct. til 592 kr.

Bavarian Nordic, der steg med 1,0 pct. til 177,50 kr., meldte om samarbejde med Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) om videreudvikling af vaccineselskabets mpox-vaccine til børn i Afrika.

I den forbindelse har CEPI tildelt det danske selskab 6,5 mio. dollar - svarende til 45 mio. kr. - til et klinisk fase 2-forsøg.

Blandt de mindre selskaber gjorde Firstfarms torsdag status for første kvartal, der bød på faldende omsætning og overskud, men omvendt blev driften forbedret i årets første tre måneder.

For hele året fastholdes forventningerne.

Firstfarms-aktien steg med 1,8 pct. til 78,80 kr.

.\\˙ MarketWire