Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/tendens: Kæmpe aktiesalg kan presse Torm i halvsurt marked

31/5 08:02

C25-kandidaten Torm kan komme under pres fra morgenstunden fredag, hvor også det generelle marked tegner en anelse surt.

Torms majoritetsraktionær, Oaktree, har sat en stor aktiepost til salg til en værdi af omkring 1,8 mia. kr. baseret på torsdagens slutkurs. Hertil kommer, at Oaktree vil sælge yderligere aktier for omkring en kvart milliard, hvis ellers interessen er til det.

Men det vil formentlig kræve, at køberne føler de gør en god handel.

- Aktierne vil formentlig blive solgt med en større rabat. Det skyldes, at det er en meget stor portion i forhold til den normale og daglige omsætning, vurderer Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, i en kommentar.

Også det øvrige marked tegner til at blive ramt af en smule salgspres fra morgenstunden. I USA faldt aktierne torsdag op til fredagens vigtige inflationstal, og også i Tyskland indikerer DAX-futuren en negativ åbning på 0,2 pct.

Torsdag tog C25-indekset dog et skridt frem og sluttede med en gevinst på 0,5 pct. til 1968,92.

COLOPLAST OG MÆRSK I FOKUS

Ud over Torm, der ifølge Nordnets beregninger står til at overtage den ledige plads i C25 efter Chr. Hansens fusion og indlemmelse i Novonesis, kan der komme fokus på Coloplast og Mærsk.

Mærsk får vanen tro ratenyt fra Kina i form af SCFI-indekset, der måler raterne på ruterne ud af Shanghai.

Allerede torsdag nød Mærsk-aktierne dog godt af, at et andet rateindeks, World Container Index, der opgøres af Drewry, indikerede ratestigninger i størrelsesordenen 3,8 pct.

B-aktien i Mærsk lukkede torsdag 0,7 pct. højere i 12.495 kr.

I fredagens udgave af Børsen er der nyt om Coloplast, hvis opkøbte islandske forretning, Kerecis, formentlig fortsat vil kunne få tilskud til sårpleje i USA, når den endelige dækning bliver afklaret senere i år.

Det vurderer det uafhængige analysehus Washington Analysis , der har fokus på de økonomiske konsekvenser af politiske ændringer i USA, skriver Børsen.

Aktien i Coloplast er blevet 10 pct. mindre værd på en måned, da der er rejst tvivl om vækstudsigten for medikokoncernens islandske milliardopkøb.

Torsdag steg Coloplast 0,7 pct. til 827,40 kr.

Fra børshusene er der kommet et rygklap til FLSmidth fra den canadiske storbank RBC. Kursmålet for FLSmidth er blevet hævet til 450 kr. fra 400 kr., og det berettiger stadig til anbefalingen "outperform".

FLSmidth steg torsdag 0,2 pct. til 389,40 kr.


.\\˙ MarketWire