Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Aktiesalg sender Torm baglæns mens Mærsk har endnu en god dag efter ratetal

31/5 11:42

Tankrederiet Torm er som ventet under pres fredag efter aktiesalg, mens containerrederiet A.P. Møller-Mærsk omvendt har endnu en god dag efter nye ratetal.

For det samlede marked er stemningen fredag lettere positiv, men også præget af at handlerne holder vejret frem mod vigtige inflationstal fra, der lander ud på eftermiddagen.

- Vi ser små plusser og bevægelser i dag, hvor der er stort fokus på inflationstal fra USA og Europa, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank.

De europæiske tal er allerede landet og viste lidt højere inflation end ventet. Det har fået renterne til at stige lidt yderligere i formiddagstimerne, men ifølge Martin Munk venter markedet fortsat på de amerikanske tal, der lander 14.30.

- Det er den inflationsindikator, som vi ved, at Federal Reserve (den amerikanske centralbank, red.), holder meget øje med, og som derfor er vigtig. Derfor kan vi også se et afventede marked indtil da, siger han videre.

Lander inflation i USA også højere, vil trække det renterne yderligere op, og det kan ramme aktierne, vurderer han.

Midt på dagen er stemningen fortsat positiv på aktiemarkedet, og C25-indekset ligger med et plus på 0,3 pct. til 1974,65.

TORM SÆLGER AKTIER

Torms majoritetsaktionær, Oaktree, har sat en stor aktiepost til salg til en værdi af omkring 1,8 mia. kr. baseret på torsdagens slutkurs. Hertil kommer, at Oaktree vil sælge yderligere aktier for omkring en kvart milliard, hvis ellers interessen er til det.

Men det vil formentlig kræve, at køberne føler de gør en god handel.

- Aktierne vil formentlig blive solgt med en større rabat. Det skyldes, at det er en meget stor portion i forhold til den normale og daglige omsætning, vurderer Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, i en kommentar.

Torm-aktierne falder 3,9 pct. til 254 kr.

KÆMPE RATESTIGNING SENDER MÆRSK FREM

Ud over Torm, der ifølge Nordnets beregninger står til at overtage den ledige plads i C25-indekset efter tilblivelsen af Novonesis, er der fokus på A.P. Møller-Mærsk.

Fredag byder vanen tro på ratenyt fra Kina i form af SCFI-indekset, der måler raterne på ruterne ud af Shanghai. Og rateindekset er steget markant med 12,6 pct.

- Det er god læsning for en Mærsk-aktionær. Højsæson er startet tidligt i år. Det er er gunstigt, og det har markedet luret, konstaterer Martin Munk.

B-aktien stiger fredag 1,8 pct. til 12.725 kr. og overgås kun i C25-indekset af DSV, der stiger 2,7 pct. uden specifikt nyt.

Han hæfter sig også ved anden positiv tendens fredag, hvor flere af bankerne ligger lunt i svinget efter flere dage med rentestigninger.

Danske Bank-aktien stiger 1,4 pct. til 211,40 kr., mens Jyske Bank henter 0,9 pct. til 567,50 kr. Nordea følger trop med en beskeden stigning på 0,3 pct. til 84,04 kr.

COLOPLAST I DYK

I fredagens udgave af Børsen er der nyt om Coloplast, hvis opkøbte islandske forretning, Kerecis, formentlig fortsat vil kunne få tilskud til sårpleje i USA, når den endelige dækning bliver afklaret senere i år.

Det vurderer det uafhængige analysehus Washington Analysis, der har fokus på de økonomiske konsekvenser af politiske ændringer i USA, skriver Børsen.

Aktien i Coloplast er blevet 10 pct. mindre værd på en måned, da der er rejst tvivl om vækstudsigten for medikokoncernens islandske milliardopkøb.

Fredag falder Coloplast 2,2 pct. til 809,40 kr.

Fra børshusene er der kommet et rygklap til FLSmidth fra den canadiske storbank RBC. Kursmålet for FLSmidth er blevet hævet til 450 kr. fra 400 kr., og det berettiger stadig til anbefalingen "outperform".

FLS stiger 1,1 pct. til 393,60 kr.

.\\˙ MarketWire