Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Svenske Saab i top efter forsvarsordre mens Flutter falder

31/5 12:33

Svenske Saab har indtaget en topplacering på det europæiske aktiemarked fredag, hvor selskabet løftes efter en ordre på forsvarsudstyr.

Det generelle marked ligger med små bevægelser, hvor stemningen fortsat er afventende frem mod amerikanske inflationstal, der lander i eftermiddag. Og det er på trods af, at fredag også har budt på inflationstal fra Europa, der faldt ud højere end ventet.

- Vi ser små plusser og bevægelser i dag, hvor der er stort fokus på inflationstal fra USA og Europa, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank.

De europæiske tal sendte i første omgang renterne højere, og selv om det normalt har betydning for aktiekurserne, forudser Martin Munk, at markedet endnu afventer eftermiddagens udvikling. Han påpeger desuden, at renterne allerede er steget en del de seneste dage, og at markedet derfor har forholdt sig til stigende renter.

Samlet stiger det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks midt på dagen 0,04 pct. til 516,73. Her er særligt det britiske FTSE 100 med til at trække op med et plus på 0,3 pct., mens CAC 40 i Frankrig og det tyske DAX-indeks begge falder 0,1 pct.

Ser man nærmere på nogle af enkeltaktierne er svenske Saab er i god form på børsen i Stockholm, hvor aktien stiger 3,3 pct. efter en ordre på forsvarsudstyr på 7,7 mia. svenske kr. - svarende til omtrent 5 mia. kr. Ordren kommer fra regeringen i et "vestligt land," oplyser Saab i en meddelelse fredag.

Leveringen af ordren ventes at ske i løbet af 2027 og 2028 og omfatter produkter fra Dynamics og Surveillance-divisionerne, oplyser Saab.

Mere kan selskabet af hensyn til kunden og nationale sikkerhedsinteresser ikke fortælle om ordren, fremgår det.

I modsatte ende er Flutter Entertainment, der rykker sin primære notering til USA. Selskabet, der beskæftiger sig men online spil og betting, siger samtidig farvel til sin finansdirektør. Aktien dykkede tidligere med 18 pct. på børsen i London, men ligger midt på dagen til et minus på 3,2 pct.

Flutter Entertainment var tidligere på ugen også i fokus i USA på udsigten til, at spillevirksomhedernes skattebetaling kan stige.

.\\˙ MarketWire