Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens obligationer: Inflationslettelse sendte renter lavere

31/5 17:04

Amerikanske inflationstal blev mødt med lettelsens suk af handlerne fredag, og det fik renterne til at dykke og aktierne til at stige.

Herhjemme betød det, at renten på den ledende tiårige statsobligation endte i 2,63 pct., som er 3 basispoint lavere end dagen forinden.

Tidligere på dagen ramte den toppen i 2,69 pct., mens bunden blev nået i 2,62 pct.

Det var tallet PCE Core, der er en måling af kerneinflationen og beskrives som den amerikanske centralbank foretrukne inflationsmål, der ramte 2,8 pct. i april. Det var uændret fra måneden før og samtidig helt som ventet.

- Mere interessant er det dog, at de månedlige prisstigninger er langt mere beskedne end tidligere. Udviklingen i april er faktisk i grove træk foreneligt med inflationsmålsætningen på 2 pct., lyder det fra Sydbanks cheføkonom Søren Kristensen.

Selv om tallene i det store hele var helt som ventet, er der ifølge Søren Kristensen tegn på bedring. Ved de tidligere inflationsmålinger pegede tallene nemlig på en inflation på mere end 3 pct. ved årets udgang.

- Det er et godt billede på, hvorfor investorerne reagerer ved at sende renterne lidt ned og aktiekurserne op, vurderer Sydbanks cheføkonom.

Udviklingen i de såkaldte swap-kontrakter indikerer, at der i markedet indregnes én enkelt rentesænkning i 2024. Det var også tilfældet forud for offentliggørelsen.

Tidligere på dagen landede inflationstal tættere på hjem. Eurozonens forbrugerpriser steg med 2,6 pct. i maj i forhold til den tilsvarende måned året før, viste det første estimat over udviklingen fra EU's statistikbureau, Eurostat.

Men selv om inflationen dermed er en smule højere end de estimerede 2,5 pct. og også er tiltaget fra 2,4 pct. i april, ændrer det næppe på udsigten til en rentenedsættelse fra Den Europæiske Centralbank i næste uge.

- Centralbankdirektør Lagarde & co. har været meget klare i mælet, om at de vil nedsætte de pengepolitiske renter med 0,25 pct.point i forbindelse med mødet, hvilket da også er fuldt indpriset allerede. Dagens inflationstal ændrer ikke på den beslutning, selv om inflationen er for høj i forhold til de ønskede 2 pct., lyder det fra Mikael Olai Milhøj, der er chefstrateg hos Sterna Capital Partners, i en kommentar til tallene.

.\\˙ MarketWire