Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Svenske Saab til tops i Europa efter forsvarsordre

31/5 17:52

Svenske Saab endte i toppen det europæiske aktiemarked fredag, hvor selskabet blev løftet efter en ordre på forsvarsudstyr.

For det samlede marked svingede stemningen over dagen, men en inflationslettelse fra USA fik hen over eftermiddagen pendulet til at svinge i grønt. Stoxx 600-indekset lukkede således med et plus på 0,3 pct.

Privatforbruget viste samtidig et overraskende fald.

- Hvis lavere privatforbrug fører til lavere inflation, og Federal Reserve (den amerikanske centralbank, red.) kan sænke renterne langsomt som resultat af det, vil det blive godt for markederne, siger Chris Zaccarelli, der er investeringschef hos Independent Advisor Alliance, ifølge Bloomberg.

Blandt de enkelte markeder var det særligt det britiske FTSE 100, der var med til at trække op med et plus på 0,6 pct. I Frankrig steg CAC 40 marginalt, og det tyske DAX-indeks faldt 0,1 pct.

Ser man nærmere på nogle af enkeltaktierne var svenske Saab i god form på børsen i Stockholm, hvor aktien steg 5,6 pct. efter en ordre på forsvarsudstyr på 7,7 mia. svenske kr. - svarende til omtrent 5 mia. kr. Ordren kommer fra regeringen i et "vestligt land," oplyser Saab i en meddelelse fredag.

Leveringen af ordren ventes at ske i løbet af 2027 og 2028 og omfatter produkter fra Dynamics og Surveillance-divisionerne, oplyser Saab.

Mere kan selskabet af hensyn til kunden og nationale sikkerhedsinteresser ikke fortælle om ordren, fremgår det.

.\\˙ MarketWire