Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/åbning: Uændret rente - fokus på amerikanske industrital

3/6 08:48

Det danske obligationsmarked åbner mandag morgen med uændrede renter oven på sidste uges amerikanske inflationsrapport.

Den landede fredag - til handlernes lettelse - helt som ventet, og viste en let aftagende prisstigningstakt på månedsbasis i april. Det sendte renterne en smule ned i både Danmark og USA.

Herhjemme betød det, at renten på den ledende tiårige statsobligation endte i 2,63 pct., som er 3 basispoint lavere end dagen forinden.

Det er det samme niveau, den åbner i mandag morgen.

Der venter i løbet af mandagen et hav af tal for aktiviteten i industrisektoren. Fra europæisk side er der dog tale om reviderede tal for maj, og de ventes derfor ikke at få den store betydning - med mindre der er tale om store afvigelser fra den foreløbige opgørelse.

Der er også industrital fra USA, og her ventes det såkaldte ISM-indeks for industrien at få større betydning.

- I april bemærkede vi især, at de amerikanske industrivirksomheder rapporterede en pæn stigning i indkøbspriserne. Samtidig meldte virksomhederne om et fald i ordreindgangen. Vi forventer, at ISM-indekset for industrien vil være stort set uændret i maj. Skulle industriindekset falde, kan det presse renterne ned, vurderer Mathias Dollerup-Sproegel, der er seniorøkonom hos Sydbank.

Der ventes et ISM-indeks på 49,7 pct. i maj mod 49,2 pct. måneden forinden.

Senere på ugen vil handlernes fokus blive rettet med rentemødet i Den Europæiske Centralbank, ECB, torsdag. Der er bred enighed om, at renten vil blive sænket, men der vil blive holdt særligt øje med udtalelser, der kan kaste lys over næste rentetræk fra ECB på de kommende møder.


.\\˙ MarketWire