Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Sydbank ser aktiefesten synge på sidste vers - fastholder rødt aktiebarometer

3/6 09:47

Aktiefesten synger globalt set formentlig på sidste vers, lyder vurderingen fra Sydbank i den seneste udgave af Aktiestrategi.

Aktierne er nemlig steget stort over det seneste års tid, og samtidig har inflationen i både USA og Europa vist sig lidt mere vedholdende end tidligere ventet.

Det har udskudt forventningerne til rentenedsættelser fra centralbankerne - særligt i USA - og derfor skal der med de aktuelle prissætninger "markante positive indtjeningsoverraskelser" til, før et nogenlunde aktieafkast i de kommende år kan retfærdiggøres, vurderer Sydbank.

- Vi fastholder det røde afkastbarometer på de globale aktier og de regionale. Det røde afkastbarometer og udsigten til et lavt eller måske negativt afkast er ikke ensbetydende med, at investorer skal sælge alle deres aktier, skriver aktieanalysechef Jacob Pedersen i Aktiestrategi.

- Vi ser stadig lidt bedre afkastpotentiale i USA end i Europa og på Emerging Markets. Aktiekursstigningerne hidtil i år har udfordret logikken – i hvert fald vores. Markedsforventningerne til årets indtjening er sænket, og forventningerne til rentenedsættelser er dæmpet fra 6-7 stk. i USA ved årets start til nu cirka en rentenedsættelse i USA. Samtidig er aktierne siden begyndelsen af 2023 steget med 34 pct. - selv om indtjeningen på globalt plan har stået stort set i stampe, fortsætter han.

Derfor er risikoen for turbulens på markederne også til den høje side, og det betyder, at Sydbanks anbefaling er at positionere sig mod selskaber med lav gæld og solide pengestrømme.

- Vi ser stadig de bedste afkastmuligheder i en defensive eksponering mod kvalitetsselskaber med stærke markedspositioner, stærke pengestrømme og stærke balancer, skriver Jacob Pedersen.

.\\˙ MarketWire