Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Meme-aktie går lodret i formarkedet efter nyt fra kontroversiel investor

3/6 10:27

Den stormombruste Gamestop aktie tager et bemærkelsesværdigt spring i det amerikanske formarked og går i vejret med mere end 90 pct. mandag formiddag.

Den kontroversielle investor Keith Gill, der er bedre kendt under sit alias Roaring Kitty på sociale medier, har ifølge Bloomberg News offentliggjort en position i Gamestop på 116 mio. dollar.

I et opslag på det sociale medie Reddit har Keith Gill lagt et billede op 2. juni, der viser 5 mio. aktier købt til 21,27 dollar stykket. Billedet viser også optioner til en værdi af 65,7 mio. dollar, der har udløb 21. juni.

Det vil i så fald give ham mulighed for at købe aktien til 20 dollar. Til sammenligning lukkede aktien fredag i 23,14 dollar.

Informationerne kan dog ikke bekræftes ifølge Bloomberg.

Opslaget på Reddit er det første i tre år fra Keith Gill, der for alvor kom i søgelyset under coronapandemien. Her fik han overbevist et stort antal private investorer om at købe massivt op i den på det tidspunkt overlevelsestruede Gamestop-aktie.

Det satte gang i en hel bølge af såkaldte meme-aktier, hvor private investorer - især gennem sociale medier som Reddit - slog sig sammen for at købe aktier i ellers ilde stedte selskaber.

Det gjorde de for blandt andet at presse en række investorer med store short-positioner i selskaberne - det der også kaldes "short squeeze".

Med "shortsqueeze" menes, at de investorer, der har spekuleret i kursfald, klemmes ud af deres positioner og tvinges til at købe aktierne tilbage for at sikre deres gevinster eller minimere deres tab, inden kursstigningerne har ødelagt strategien.

Keith Gill har tidligere været i myndighedernes søgelys, hvor han er blevet undersøgt for mulig markedsmanipulation. De amerikanske børsmyndigheder valgte dog ikke at rejse tiltale, da der ikke kunne findes tegn på manipulation.


.\\˙ MarketWire