Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/tendens: Nvidia går frem på ny chip og meme-aktien Gamestop i markant hop frem

3/6 14:23

Den første handelsdag i juni peger på en grøn en af slagsen, når handlen på Wall Street går i gang mandag.

Selskabsmæssigt kan chipkæmpen Nvidia gå endnu en positiv børsdag i møde mandag, efter at selskabet har annonceret næste generation af AI-processorer.

Og stormombruste Gamestop tager et bemærkelsesværdigt spring i det amerikanske formarked, efter"Roaring Kitty" har været på spil i weekenden.

Samlet peger det frem for Nasdaq og S&P 500 med henholdsvis 0,5 pct. og 0,2 pct., mens Dow Jones ligger marginalt underdrejet forud for handelsstart.

Fredag var der bølgegang i de amerikanske indeks, da de indledte dagen med mindre stigninger, da kerneinflationen viste en afdæmpning i april, men sidenhen gled markedet solidt i rødt, inden det til allersidst alligevel kravlede ganske pænt i plus.

Det brede S&P 500-indeks steg i sidste ende 0,8 pct. fredag, men var på et tidspunkt også i minus med 0,8 pct., Nasdaq var mest i minus fredag, men sluttede med et marginalt fald, mens Dow Jones vandt mest frem med et plus på 1,5 pct.

Fredagens opgørelse over kerneinflationen, PCE Core, for april, viste sig at blive helt som ventet med en afdæmpet stigning på månedsbasis på 0,2 pct. mod 0,3 pct. i marts og en uændret årsvækst på 2,8 pct.

Og det fik markedet til at tro på en rentenedsættelse fra den amerikanske centralbank til september.

- En solid indtjening og udsigterne til lavere renter kan holde risikosentimentet underbygget, skriver analytikere fra Generali Investments og fortsætter:

- Når det er sagt, afspejler et avanceret aktierally, lav volatilitet og forhøjet investorpositionering i risikoaktiver en meget høj grad af markedsoptimisme, der holder risikoen for midlertidige tilbageslag høj.

I denne uge kommer der flere nøgletal, der kan fyre op under forventningerne - herunder en række PMI-tal samt fredagens jobrapport, der kan give yderligere signaler om sundhedstilstanden i den amerikanske økonomi.

GAMESTOP I TIGERSPRING

Der er memes på aktieprogrammet igen mandag, hvor den kontroversielle investor Keith Gill, der er bedre kendt under sit alias Roaring Kitty på sociale medier, ifølge Bloomberg News har offentliggjort en position i Gamestop på 116 mio. dollar.

I et opslag på det sociale medie Reddit har Keith Gill lagt et billede op 2. juni, der viser 5 mio. aktier købt til 21,27 dollar stykket. Billedet viser også optioner til en værdi af 65,7 mio. dollar, der har udløb 21. juni.

Det vil i så fald give ham mulighed for at købe aktien til 20 dollar. Til sammenligning lukkede aktien fredag i 23,14 dollar.

Aktien stiger over 77 pct. i formarkedet til 40,36 dollar og hiver andre såkaldte meme-aktier som AMC og Tupperware med sig med plusser på 24,7 pct. og 9,8 pct.

Også chipkæmpen Nvidia ser ud til at få medvind mandag, hvor aktien stiger med 3 pct. til 1129,45 dollar. Og med plusset er der ikke langt til den seneste rekord fra onsdag i sidste uge på 1148,25 dollar.

Ifølge Financial Times er der tale om "Rubin"-chippen, som er blevet offentliggjort på en konference i Taipei.

Det er efterfølgeren til "Blackwell"-chippen, der nu er i produktion efter offentliggørelsen af den tilbage i marts.

MILLIARDER I HÅNDTERING AF AFFALD

Waste Management, der er Nordamerikas største affaldshåndteringsselskab, køber det medicinske affaldshåndteringsselskab Stericycle for 7,2 mia. dollar svarende til knap 50 mia. kr.

Aftalen markerer en af de største opkøb inden for affaldshåndteringssektoren og den vil styrke Waste Managements position, som den største inden for sektoren, skriver Bloomberg News.

Stericycle ligger i mandagens formarked med et plus på 16,2 pct., mens Waste Management, der har en markedsværdi på 84 mia. dollar, indikeres 1,5 pct. lavere.

.\\˙ MarketWire