Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mandagens obligationer: Rentefald tog til hen over dagen

3/6 17:00

Rentefald prægede mandag det danske obligationsmarked, og slutfacit for den tiårige toneangivende statsobligation blev et fald på 6 basispoint til 2,57 pct.

Dermed fortsatte fredagens rentefald, efter der gik et lettelsens suk gennem markederne, da den amerikanske inflationsrapport landede helt som ventet, og viste en let aftagende prisstigningstakt på månedsbasis i april.

Mandag var det en svagere end ventet udvikling i den amerikanske ISM-erhvervstillid for fremstillingssektoren, der gav mere plads til en rentenedsættelse fra den amerikanske centralbank, vurderer chefanalytiker Sune Malthe-Thagaard fra Totalkredit i et notat, efter at indekset for maj viste et fald til 48,7 fra 49,2 i måneden før.

Ifølge Bloomberg News var konsensus blandt økonomerne et indeks på 49,6.

- Investorerne læser alle de her centrale nøgletal meget omhyggeligt for tiden, og når der så kommer et tal, der peger på afdæmpning af økonomien i USA, reagerer investorerne prompte, skriver chefanalytikeren, der fortsætter:

- En svagere udvikling i fremstillingssektoren betyder, at der kan komme mere plads til at nedsætte styringsrenterne for den amerikanske centralbank. Og da USA svinger taktstokken for verdensøkonomien og de finansielle markeder, så smitter det af på danske renter.

I løbet af formiddagen viste den endelige opgørelse af PMI-barometeret over indkøbschefernes syn på aktiviteten i euroområdets fremstillingssektor en mindre stigning end tidligere antaget i maj.

Indekset for fremstillingssektoren blev opgjort til 47,3, hvor tallet i den første opgørelse hed 47,4, mens økonomerne ifølge estimater fra Bloomberg News havde ventet en fastholdelse af den foreløbige opgørelse.

Der er dog stadig tale om klar fremgang fra april, hvor indekset endte på 45,7.

Handlernes fokus er dog fortsat rettet med rentemødet i Den Europæiske Centralbank, ECB, torsdag. Der er bred enighed om, at renten vil blive sænket, men der vil blive holdt særligt øje med udtalelser, der kan kaste lys over næste rentetræk fra ECB på de kommende møder.

.\\˙ MarketWire