Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mandagens aktier: GN top toppen af eliteindekset mens Genmab blev skubbet til side

3/6 17:08

GN fik en hovedrolle i mandagens aktiehandel og endte i toppen af eliteindekset, mens Genmab måtte forføje sig til en lavere placering. Modsat gik det for A.P. Møller-Mærsk, der i de sidste handler drattede til bunden af C25.

Samlet aftog humøret i løbet af dagen fra en mandagsstart med et plus på 0,7 pct. til et fald på 0,3 pct. til 1976,60.

- Ser vi ud i Europa, er den positive stemning udløst af sidste uges tal for den amerikanske inflation, der landede som ventet. Men herhjemme hænger vi lidt efter, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank.

- Nu er der fokus på rentemødet i Den Europæiske Centralbank på torsdag, hvor en rentenedsættelse er tæt på 100 pct. sikker. Så retorikken omkring rentebanen er i centrum, siger han.

Eftermiddagens amerikanske islæt for de amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i fremstillingsindustrien, ISM, endte lavere end ventet. I maj faldt indekset nemlig til 48,7 fra 49,2 i måneden før, viser tallene fra Institute of Supply Management mandag. Og det gav et lille dyk i aktieindekset.

- Investorerne læser alle de her centrale nøgletal meget omhyggeligt for tiden, og når der så kommer et tal, der peger på afdæmpning af økonomien i USA, reagerer investorerne prompte, skriver Sune Malthe-Thagaard, chefanalytiker i Totalkredit, i en kommentar.

GN I TOP - GENMAB HALTEDE BAGEFTER

GN steg til toppen af eliteindekset mandag uden selskabsspecifikke nyheder. Aktien steg 2,8 pct. til 223,30 kr. og er gået frem med næsten 30 pct. i år.

- GN har faktisk gjort det godt siden regnskabet for første kvartal-. Og aktien har også gavn af, at renten nu ser ud til at blive sat ned, siger Jyske Banks senioraktierådgiver.

I weekenden kom Genmab med nyheden, at medicinalselskabet sammen med partneren Biontech planlægger et afsluttende fase 3-studier med lægemiddelkandidaten Acasunlimab som andenbehandling af metastastisk ikke-småcellet lungekræft. Studiet ventes indledt inden årets udgang.

Og mandag kom der nye forsøgsdata frem for kræftmidlet Tivdak, der beskrives som "opmuntrende". I fase 2-studiet benyttes Tivdak til behandling og af hoved- og halskræft hos patienter, som har oplevet forværring efter såkaldt førstelinje-terapi, der betegner den mest udbredte form for behandling.

Genmab startede i toppen af eliteindekset men gled stille og roligt i løbet af dagen ned af rangstigen og endte med et plus på 0,9 pct. til 1953,50 kr.

Mærsk-aktierne blev i den sidste time sendt til bunden af eliteindekset. B-aktien dykkede 3,3 pct. til 12.055 kr., efterfulgt af A-aktien der faldt 2,2 pct. til 11.780 kr. Der var ikke selskabsspecifikke forklaringer på faldet.

Også Pandora endte i bunden af C25, hvor aktiekursen faldt 1,7 pct. til 1105 kr.

- Sølvprisen er gennem den seneste tid steget. Og selv om Pandora har hedged både sølv og guld, så spekuleres der i, at selskabet på et tidspunkt vil blive ramt af stigende inputpriser, siger Martin Munk.

ORDRE TIL VESTAS

Det hører efterhånden til sjældenhederne - men Vestas kunne mandag fortælle, at vindmølleselskabet har vundet en ordre på 124 megawatt til et projekt i Litauen. Det er den anden ordre i bogen i andet kvartal.

Ordren består af 20 V162-6.2 MW møller og inkluderer en livslang servicekontrakt af typen AOM5000.

Aktien steg 0,2 pct. til 193,30 kr.

ALK MED LOVENDE NYT

ALK har på en konference i Valencia præsenteret lovende resultater med sine tabletbaserede allergivacciner til brug for børn med luftvejsallergier. Præsentationerne omfattede blandt andet fase 3-studier med selskabets husstøvmidetablet til børn mellem 5-11 år samt et fase 3-studie i børn og unge mellem 5 og 17 år med selskabets tabletbaserede vaccine mod træpollenallergi.

ALK steg 0,2 pct. til 152,90 kr. dagen før selskabets kapitalmarkedsdag, der afholdes tirsdag.

.\\˙ MarketWire