Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Store udsving endte med lille plus - løftet af Nvidia

4/6 06:32

De amerikanske aktier startede mandag den nye uge med plusser, men efterfølgende sank markedet, der dog til sidst kom sig og kravlede en smule i grønt.

Samme udvikling synes at ville fortsætte tirsdag, hvor futuresmarkedet indikerer marginalt fald i Dow Jones, mens S&P 500 og Nasdaq står til at stige under 0,1 pct., når markedet åbner i New York senere på dagen.

Udviklingen kom til trods for, at renterne satte sig, hvilket gav løft til enkelte teknologinavne, hvor især Nvidia trak op efter sin præsentation af næste generation chips til kunstig intelligens.

Derimod faldt cykliske sektorer tilbage. Det gjaldt i særdeleshed energiaktierne, da olieprisen faldt for fjerde dag i træk i kølvandet af svage amerikanske nøgletal, og da Opec+ søndag overraskende annoncerede en afvikling af en del af produktionsnedskæringerne fra fjerde kvartal i år.

Det brede S&P 500-indeks vandt derfor 0,1 pct., men det var også på et tidspunkt i plus med 0,5 pct. og minus med 0,8 pct. Dow Jones mistede samtidig 0,3 pct., mens Nasdaq endte i plus med 0,6 pct.

- Dårlige nyheder er muligvis ikke længere gode nyheder, siger Jose Torres, partner hos Interactive Brokers, til Bloomberg News.

- De seneste måneder har investorerne jublet over svagere end ventede data på grund af en forventning om, at det kunne fremskynde starten på Federal Reserves pengepolitiske lempelse. Investorerne reagerer dog nu på bløde data med frygt.

De amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i fremstillingssektoren faldt ifølge en opgørelse offentliggjort mandag i maj til 48,7 fra 49,2 i april, mens en stigning til 49,6 var ventet.

I kølvandet af den skuffelse regner investorerne nu ifølge handelen med rentefutures med, at renten i USA, som for tiden ligger i 5,25-5,50 pct., vil slutte 2024 i 4,92 pct. mod 4,97 pct. fredag.

KUN SUNDHED I GRØNT

I S&P 500 steg de defensive sundhedsaktier med 0,7 pct., blandt andet trukket af Novo-konkurrenten Eli Lilly, som vandt 1,3 pct., mens også Merck, Johnson & Johnson samt Pfizer gik frem med 0,7-2,3 pct.

Det gik endnu bedre for IT, som steg 1,0 pct., mens kommunikationsservice også vandt 0,5 pct.

Der var derimod minus til energi på 2,6 pct., ligesom råvarer og materialer, finans og industri også mistede 0,6-1,2 pct.

I hovedindekset trak Nvidia mest op af alle med et plus på 4,9 pct. Chipkæmpen har i Taiwan præsenteret den næste generation af chip til kunstig intelligens, kaldet "Rubin", som skal afløse den storsælgende "Blackwell", og som vil blive lanceret i 2026.

Konkurrenten Advanced Micro Devices, AMD, faldt omvendt 2,0 pct., selv om selskabet har fremrykket lanceringen af sin kommende AI-chipserie.

Nvidia nærmer sig dermed hastigt Apples markedsværdi, selv om koncernen mandag også steg 0,9 pct. Nvidia har en markedsværdi på omkring 2830 mia. dollar, mens Apples er på 2975 mia. dollar

Microsoft, der faldt med 0,4 pct. mandag, er fortsat størst i verden med en værdi på næsten 3075 mia. dollar.

BELØNNET FOR LEDELSESSKIFT

Med i toppen af hovedindekset lå Autodesk mandag efter en stigning på 4,6 pct., da selskabet har fundet et nyt job til finansdirektør Deborah Clifford. Det er tidligere kommet frem, at softwareselskabet har indledt en intern undersøgelse af regnskabspraksis i koncernen.

Underholdningskæmpen Paramount vandt dog mere frem med 7,5 pct., da bejleren Skydance har hævet sit bud på aktien og samtidig givet aktionærerne mulighed for at sælge en del af deres aktier for 15 dollar stykket. Aktien i film- og tv-producenten sluttede mandag i 12,75 dollar.

Blandt de - relativt set - mindre navne faldt Waste Management derimod 4,5 pct. efter nyheden om, at det vil overtage Stericycle for 7,2 mia. dollar. Stericycle steg 14,6 pct.

Der var også et stort kurshop til Gamestop, da "Roaring Kitty" eller Keith Gill, den private investor, som under pandemien startede hele meme-manien, tilsyneladende har købt en stor position optioner i videospilkæden.

Aktien steg på den baggrund 21 pct. til 28,00 dollar mandag, og Gills position giver ham ret til at købe 12 mio. aktier i selskabet for 20 dollar stykket, så han har allerede på papiret scoret sig en meget stor gevinst.

.\\˙ MarketWire