Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk opjusterer resultatforventningerne med 3 mia. dollar på driften

4/6 06:34

A.P.Møller-Mærsk har mandag aften opjusteret sine forventninger til 2024 med 3 mia. dollar på driften.

Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen.

Mærsk ser nu det underliggende driftsoverskud (EBITDA) lande i 7-9 mia. dollar mod tidligere 4-6 mia. dollar.

Buddet for EBIT sættes samtidig op til et positivt interval på 1-3 mia. dollar sammenlignet med oprindelige mellem minus 2 mia dollar og nul.

Desuden ser rederikoncernen en positiv pengestrøm i år på mindst 1 mia. dollar, mens selskabet tidligere havde indikeret en negativ pengestrøm på 2 mia. dollar.

- På baggrund af den stigende efterspørgsel i containermarkedet og forstyrrelserne forårsaget af situationen i Det Røde Hav, ser A.P. Møller-Mærsk nu ligeledes et øget pres på terminalerne, særligt i Asien og Mellemøsten, samt yderligere stigninger i containerfragtrater, hedder det i meddelelsen.

- Udviklingen sker gradvist og forventes at bidrage til et bedre finansielt resultat i andet halvår af 2024.

Det er anden gang i 2024, at containergiganten opjusterer sine forventninger. Eller oppræciserer. Det skete nemlig senest i starten af maj i forbindelse med regnskabet for første kvartal, da bunden af indtjeningsprognosernes interval blev sat op.

- I den seneste måned er containertransportmarkedet gået ind i en ny fase drevet af forstyrrelserne fra den igangværende krise i Det Røde Hav og de efterfølgende effekter på globale forsyningskæder. Mens efterspørgslen efter containertransport forbliver stærk, er forsyningen blevet negativt påvirket af aflyste sejladser, længere ruter, udstyrsmangel og forsinkelser, der fører til øget trængsel i flere nøglehavne i Asien og Mellemøsten, udtaler topchef i Mærsk, Vincent Clerc, i en pressemeddelelse og fremhæver en "øjeblikkelig og markant indvirkning" på fragtraterne.

- De fortsatte trusler mod handelsskibe i Det Røde Hav og voksende flaskehalse i forsyningskæden indikerer, at denne situation ikke vil forbedres snart. Der vil blive brug for mere kapacitet end forventet for at løse disse problemer og stabilisere den globale forsyningskæde.

I forbindelse med årsregnskabet for 2023 spåede Mærsk et EBITDA-overskud på 1-6 mia. dollar, et EBIT-resultat på minus 5 til nul mia. dollar, mens den frie pengestrøm var anslået til at blive på negative 5 mia. dollar.

.\\˙ MarketWire