Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/åbning: Mærsk rykkes frem af opjustering mens ALK mister momentum på ny strategi

4/6 09:11

Mærsk stiger markant på en sen opjustering mandag, mens ALK går modsat efter udmelding om en langsigtede strategi, Allergy+.

Og hos Torm har storaktionær solgt ud - igen.

Samlet stiger eliteindekset, C25, med 0,5 pct. til 1986,45 efter et fald på 0,3 pct. mandag.

Det var et svagt ISM-nøgletal fra den amerikanske fremstillingsindustri mandag, der gav aktieinvestorerne dybe panderynker.

- Faldet i ISM og især en endnu svagere efterspørgsel er det vigtigste af en række svage vækstsignaler fra USA på det seneste. Det øger risikoen for svækket vækst i USA, der har været en af drivkræfterne i verdensøkonomien. En svækkelse af væksten kan ramme virksomhedernes indtjening, påpeger Jyske Bank.

RATER RYKKER MÆRSK OP

Mens det var så som så med nyheder om selskaberne mandag, er det et anderledes sprængfyldt program, som investorerne kan se på tirsdag.

Den helt store kioskbasker må siges at være opjusteringen mandag aften fra Mærsk, der har løftet forventningerne til det underliggende driftsoverskud (EBITDA) med 3 mia. dollar svarende til 20,5 mia. kr. til nu 7-9 mia. dollar i 2024.

Forklaringen er de stigende rater på grund af forstyrrelserne i Det Røde Hav, og det er en kendt udvikling, hvorfor det ikke er den store overraskelse, at prognosen hos den danske containergigant løftes, er konklusionen hos Mikkel Emil Jensen, der er aktieanalytiker hos Sydbank.

- Det er ikke så overraskende. Det er alene en effekt af ratestigningerne, som er kommet så hurtigt på det seneste, og som hovedsageligt skyldes forstyrrelserne i Det Røde Hav. Det løfter indtjeningen ret solidt, siger han til MarketWire.

Mærsk-aktien stiger 1,7 pct. til 12.250 kr. i de første handler mandag.

Mærsk har efterfølgende fået sat kursmål op med 29 pct. til 12.600 kr. af den svenske bank SEB.

ALK MED LANGSIGTET STRATEGI

Blandt sidepapirerne kom vaccineselskabet ALK-Abelló mandag aften med den nye strategi Allergy+, der får uddybende ord med på vejen på selskabets kapitalmarkedsdag tirsdag.

ALK har som mål i perioden frem til 2028 i snit at have en årlig vækst på mindst 10 pct. i salget. Samtidig holder koncernen fast i en tidligere målsætning om at løfte overskudsgraden (EBIT) til omtrent 25 pct. i 2025, men herefter er planen den, at indtjeningen skal vokse med samme hast som salget, hvorfor niveauet for overskudsgraden på cirka 25 pct. altså skal fastholdes frem til 2028.

ALK mister 3 pct. til kursen 148,30 kr.

ANALYSENYT TIL FLERE

For Genmab er der analysenyt, og kursmålet for den amerikanske notering af aktien er mandag blevet sat op med 6 pct. til 53 dollar fra førhen 50 dollar af finanshuset Truist Securities, fremgår det af data fra Bloomberg News.

Anbefalingen af aktien fastholdes på "køb".

Det nye kursmål indikerer et potentiale på mere end 85 pct. i forhold til kursen i det amerikanske mandag, da aktien lukkede i 28,83 dollar.

Genmab går 0,9 pct. frem til 1971,50 kr.

DSV får hævet sit kursmål til 1415 kr. fra 1300 kr. af det norske finanshus ABG Sundal Collier.

Anbefalingen "køb" bliver i samme ombæring fastholdt, fremgår det af data fra Bloomberg News.

Aktien stiger 1,2 pct. til 1054 kr. i den indledende handel.

Novonesis har efter fusionen mellem Novozymes og Chr. Hansen fået indledt dækning af Nordea, der giver enzym- og ingrediensaktien anbefalingen "køb".

Kursmålet bliver i samme ombæring sat til 500 kr.

Fusionsselskabets aktie stiger 1,6 pct. til 414,40 kr.

STORAKTIONÆRER SÆLGER UD AF TORM

Og så har OCM Njord Holdings, der er indikrete ejet af Oaktree Capital Management, gennemført det annoncerede salg af næsten 7 mio. aktier i rederiet Torm og ejer nu 46,7 pct. af aktiekapitalen mod førhen lige nær 54 pct.

Aktien i Torm faldt fredag i sidste uge med 3,7 pct., da det forestående aktiesalg blev offentliggjort.

Tirsdag falder aktien 0,2 pct. til 253 kr. i den indledende handel.

.\\˙ MarketWire