Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/middag: Renten falder på ny frem mod nøgletal fra USA

4/6 11:44

Renten dykker for anden dag i streg mandag, hvor handlerne er i gang med at positionere sig frem mod torsdagens rentemøde i Den Europæiske Centralbank.

Midt på dagen ligger renten i 2,55 pct., som er 2 basispoint lavere end dagen forinden.

Mandag faldt renterne globalt, da en måling af aktiviteten i fremstillingssektoren skuffende faldt i maj mod en ventet stigning. Og herhjemme blev slutfacit for den tiårige toneangivende statsobligation et fald på 6 basispoint.

- De begyndende tegn på afmatning i den amerikanske økonomi har presset de lange renter i USA ned. Nøgletallene fra USA har den seneste tid udfordret fortællingen om, at det går meget bedre i den amerikanske økonomi end i resten af verden. I fredags var det for eksempel privatforbruget, der kom ud svagere end ventet i april, skriver Mathias Dollerup Sproegel, der er seniorøkonom i Sydbank, i en kommentar inden handelsstart tirsdag.

Tirsdag er en ny dag med nye nøgletal på programmet. Og her er det især antallet af ledige stillinger i USA i april, der er i fokus. Det er den såkaldte JOLTS-opgørelse, Job Openings and Labor Turnover Survey, fra det amerikanske arbejdsministerium, der lander tirsdag.

Frem til tallene offentliggøres tirsdag eftermiddag ventes renterne at holde sig i ro. Rapporten ventes at vise 8,350 mio. ubesatte job i april.

Med mandagens udvikling faldt satset på rentesænkninger i USA i år til en nytårsrente på 4,92 pct. mod 4,97 pct. fredag. Det svarer til et sted mellem en og to lempelser i år, og rentefutures peger på den første til juli.

Lige nu ligger renten i USA i 5,25-5,50 pct.

Torsdag er der rentemøde i Den Europæiske Centralbank, hvor den klare forventning at, at renten skal sættes ned med 25 basispoint. Det vil være første gang efter en lang periode med høje renter, der var resultatet af en længere stramningscyklus efter pandemien.

.\\˙ MarketWire