Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Energiaktierne presses i bund i helt rødt marked

4/6 12:23

Med energi- og råvaresektorerne som de hårdest ramte er der rødt over hele linjen på tværs af de største europæiske aktiemarkeder tirsdag.

Faldende oliepriser gør ondt på energisektoren, og samtidig er også bankaktierne sendt på retur af den anden handelsdag i træk med faldende renter frem mod rentemødet hos Den Europæiske Centralbank (ECB), som torsdag ventes at sænke sin ledende rente for første gang i denne cyklus.

Samtidig bliver der også taget lidt gevinst ud af markedet efter en stærk periode i starten af året.

- Det er forståeligt, at markedet har opført sig, som det har i første kvartal, men hvis man kigger på de bredere indikatorer, har der hele tiden været visse tegn på, at historien måske ikke er så stærk, som man kunne have troet, siger Chris Scicluna, der er økonom hos Daiwa Capital, til nyhedsbureauet Reuters.

DAX-indekset i Tyskland falder med 1,2 pct., og det franske CAC 40-indeks sætter sig 0,9 pct. I London falder FTSE 100-indekset med 0,7 pct., og samlet set falder det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks med 0,8 pct.

ENERGIAKTIER RAMT AF OPEC-PLANER

Energisektoren sætter sig tungest med et dyk på 2,8 pct. for den gruppe af aktier under Stoxx 600-indekset.

Det er planer fra Organisationen af Olieeksporterende Lande og dens allierede - kendt som Opec+ - der sætter olieprisen under pres.

Opec+ vil nemlig igen øge produktionen - ifølge Bloomberg News tidligere end ventet - og det skaber bekymring for overudbud og sender derfor priserne ned.

Prisen for en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, til levering i august, falder tirsdag med 2 pct. til 76,78 dollar efter et fald på 3,4 pct. mandag.

Det er i øvrigt femte handelsdag i træk, at prisen falder.

Blandt enkeltaktierne kan nedturen aflæses hos blandt andet BP, der falder med 3,8 pct. til 462,95 pence i London, og Shell, som falder med 2,5 pct. til 32,05 euro i Amsterdam.

Også banksektoren er dog presset med et fald på 2,4 pct. med baggrund i blandt andet fortsat faldende markedsrenter.

.\\˙ MarketWire