Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ALK-direktør: Markedet for andrenalinpenne rummer vækstmulighed

4/6 15:14

ALK ser vækstmuligheder på markedet for adrenalinpenne.

Selskabet sælger i dag adrenalinpennen Jext, der bruges mod anafylaktiske chok, eller meget alvorlige og potentielt livsfarlige allergiske reaktioner på for eksempel fødevarer eller bistik.

Men ALK har stadig ikke udbredt pennen til alle markeder.

Samtidig arbejder selskabet på en ny pen under det såkaldte Genesis-projekt. Der er tale om en adrenalinpen, som ALK håber at kunne søge om markedsføringstilladelse til i løbet af et par år.

- Det vil være med til at give os større mulighed for at vækste på det område. Vi har haft nogle problemer på supply-siden med vores adrenalinpen, Jext. Og det har betydet, at vi ikke har kunnet gå så stærkt efter det marked. Men det ser ud til at være kommet under kontrol, og nu arbejder vi så på at skalere det yderligere, siger Peter Halling, administrerende direktør i ALK under et interview med MarketWire i forbindelse med ALK's kapitalmarkeddag.

Som led i den seneste strategiske gennemgang er et samarbejde med Windgap Medical til gengæld blevet opsagt.

- Vi havde to muligheder inden for adrenalinpenne. Det ene var vores eget Genesis-projekt, og det andet var Windgaps. Og der er vi nået frem til, at vores eget projekt har mere potentiale, og derfor er det rigtige for ALK, siger Peter Halling.

Forretningsområdet for adrenalinpenne stod sidste år for i underkanten af 600 mio. kr. af ALK's samlede omsætning på lige over 4,8 mia. kr.

.\\˙ MarketWire