Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens obligationer: Renterne fortsatte ned frem mod vigtigt ECB-møde torsdag

4/6 17:11

De danske statsrenter dykkede tirsdag for anden handelsdag i træk, mens handlerne positionerede sig frem mod torsdagens rentemøde hos Den Europæiske Centralbank (ECB).

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation faldt med 4 basispoint til 2,53 pct.

Mandag faldt renterne globalt, da en måling af aktiviteten i fremstillingssektoren i USA skuffende faldt i maj mod en ventet stigning.

Det har skabt tvivl om sundhedstilstanden i den amerikanske økonomi og vækket lidt tro på, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, alligevel kan finde på at sænke renten tidligere end tæt på udgangen af året, der de seneste måneder har været forventningen.

- De begyndende tegn på afmatning i den amerikanske økonomi har presset de lange renter i USA ned. Nøgletallene fra USA har den seneste tid udfordret fortællingen om, at det går meget bedre i den amerikanske økonomi end i resten af verden, skriver Mathias Dollerup Sproegel, der er seniorøkonom i Sydbank, i en kommentar.

Tirsdag var der flere amerikanske nøgletal på plakaten.

De viste en lidt større stigning end ventet i fabriksordrerne i april, men færre ledige stillinger på det amerikanske arbejdsmarked end ventet i samme måned ifølge JOLTS-statistikken.

Torsdag er der rentemøde i Den Europæiske Centralbank (ECB), hvor den klare forventning er, at renten skal sættes ned med 25 basispoint.

Det vil i givet fald være den første nedsættelse i denne cyklus, efter at renterne over 2022 og 2023 blev sat op mange gange i træk for at tøjle den dengang høje inflation.

.\\˙ MarketWire