Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens danske avisuddrag med ECB, Nordea og Danske Bank

6/6 07:40

BØRSEN

DIREKTØRER OM RENTEUDSIGTER: HÅB ER IKKE EN STRATEGI

Industrivirksomhederne Formkon og Dencam Composite er for længst stoppet med at håbe på noget. De tør ikke satse på store rentenedsættelser og mærker tydeligt, at kunderne holder på pengene. De er også forberedt på, hvis renten pludselig skal højere op. Torsdag ventes Den Europæiske Centralbank at sænke renterne for første gang i en årrække. (Forside + side 6-7)

ANALYSE: REKORDHØJE OMKOSTNINGER PRESSER FLYSELSKABER

Høje billetpriser har givet rekordindtjening hos flyselskaber på ryggen af pandemien, men nu begynder et voksende omkostningspres at udfordre branchen. 2024 starter haltende for europæisk luftfart, skriver Sydbank i en analyse. (Side 4)

FALDENDE FØDSELSTAL ØGER UDBUDDET AF ARBEJDSKRAFT

Der vil blive født færre børn, og det betyder, at færre forældre skal på barsel, og de kan så passe deres arbejde, hvilket øger arbejdsudbuddet. (Side 10)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

OMSTRIDT TIDLIGERE HORTEN-ADVOKAT VILLE STYRE EJENDOMSMÆGLER UDEN OM KONKURSKARANTÆNE

Det var i bedste fald en "meget stor fejl", at advokat Nicolai Dyhr, der har måttet forlade advokatfirmaet Horten, hvor han ellers var partner, som følge af hans ageren og udtalelser i TV2-dokumentaren "Den sorte svane", undlod at indstille kendismægleren Peter Norvig til konkurskarantæne. Sådan lyder vurderingen fra en juraprofessor. (Side 18)

STORBANKER AFVISER AT LADE KUNDER PÅ LANDET I STIKKEN I REALKREDITTVIST

Danske Bank og Nordea er fortsat i kødet på Nykredit i en retstvist om realkreditområdet og sidstnævntes dominerende position via eksklusivaftaler. Men både Nordea og Danske Bank hævder, at de tjener penge nok til at opfylde afkastkrav alle steder i landet på trods af fortsat solidariske priser. (Side 22)


BERLINGSKE BUSINESS

ERHVERVSSTYRELSEN KRÆVER FLERE SVAR FRA POLITIKEN-FONDEN-FORMAND

Erhvervsstyrelsen er ikke tilfreds med de svar, som Politiken-Fonden har givet i forbindelse med sagen om en millionaflønning til fondens nuværende formand, Lars Munch. (Side 2)

MEDSTIFTER AF JUNIBEVÆGELSEN FRYGTER SVENSK "JA" TIL EURO

Drude Dahlerup, der i sin tid var medstifter af det EU-kritiske parti JuniBevægelsen og kæmpede hårdt mod indførslen af euro i Danmark, bekymrer sig nu for Sveriges kredsen om emnet. Hun mener nemlig, at diskussionen også hurtigt kan brede sig til Danmark igen. (Side 4 og 5)

.\\˙ MarketWire