Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/åbning: Mindre rentefald forud for rentemelding fra ECB

6/6 08:54

Med den første rentenedsættelse siden 2019 inden for rækkevidde er den tiårige danske statsrente torsdag kommet fra start med et mindre fald på 2 basispoint.

Torsdag åbner den toneangivende tiårige danske statsobligation i 2,51 pct. efter tirsdagens fald på 4 basispoint.

Torsdagens hovedbegivenhed er rentemeldingen fra Den Europæiske Centralbank, der klokken 14.15 ventes at sænke renten med 25 basispoint til 3,75 pct. Også den danske nationalbank ventes at følge trop på sine europæiske kollegaer.

Det vil være en stor overraskelse, hvis ikke renten bliver sat ned, efter at ECB's cheføkonom Philip Lane for nylig udtalte til Financial Times, at renten ville blive sat ned på rentemødet i juni.

Derfor bliver det afgørende, hvad ECB signalerer med hensyn til de kommende rentemøder.

Her forventer Sydbanks seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel, at ECB vil holde kortene tæt til kroppen og kun komme med meget vage signaler om, at renten formentlig bliver sænket lidt yderligere.

- Kommer ECB derimod med en klokkeklar køreplan for resten af året og varsler 3 eller flere rentenedsættelser i 2024, kan renterne blive presset en del ned, skriver Mathias Dollerup Sproegel.

Torsdag formiddag byder på detailsalgstal for eurozonen, hvor der i opgørelsen for april ventes et månedsvist fald på 0,3 pct. efter stigningen på 0,8 pct. i marts.

Torsdag eftermiddag klokken 14.30 offentliggøres vanen tro tal for nytilmeldte ledige i USA, hvor økonomer adspurgt af Bloomberg News venter en marginal stigning til 220.000 i sidste uge fra 219.00 for ugen forinden.

Samme tid offentliggøres også tal for handelsbalancen, der ses forværret til et underskud på 76,5 mia. dollar i april fra 69,4 mia. dollar i marts.

Onsdagen bød på et par tunge amerikanske nøgletal, hvor job-rapporten fra ADP viste en skuffende jobskabelse på 152.000 i maj sammenlignet med økonomernes forventning på 175.000.

Opgørelsen kommer før fredagens vigtige officielle jobrapport og forud for næste uges rentemelding fra den amerikanske centralbank.

Onsdag eftermiddag viste ISM-erhvervstilliden for servicesektoren et markant hop til 53,8 i maj fra 49,4 i april. Her ventede økonomer adspurgt af Bloomberg News kun 51,0.

Her var især et hop på 10,3 point for forretningsaktivitetsindekset, den største stigning siden marts 2021, med til at trække op. Stigningen til 61,2 er samtidig det højeste niveau siden november 2022.

Canada var onsdag eftermiddag det første G7-land til at sparke gang i rentenedsættelsescyklussen, da Bank of Canada sænkede renten til 4,75 pct. og signalerede flere fremover.


.\\˙ MarketWire