Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/åbning: Novo på rekordkurs forud for ventet rentenedsættelse

6/6 09:17

Novo Nordisk er på rekordjagt torsdag efter et løftet kursmål hos HSBC, mens Rockwool har lagt sig helt i top af et meget positivt eliteindeks.

C25-indekset åbner torsdag med en stigning på 1,5 pct. i 2004,65, og dermed er rekorden fra 2020,69 fra 12. november 2021 inden for rækkevidde.

Renten er faldet henover onsdagens grundlovsdag og renten kan blive sendt endnu lavere torsdag eftermiddag, når Den Europæiske Centralbank er klar med rentemelding og efterfølgende pressemøde med topchef Christine Lagarde.

- Der er rentemøde i Den Europæiske Centralbank og styringsrenten ventes at blive nedsat for første gang siden september 2019. Men for de finansielle markeder bliver det allervigtigst, hvilke signaler ECB sender om yderligere rentenedsættelser i løbet af andet halvår, skriver Nordea i sin morgenrapport.

Der var overvægt af grønne pile på de globale børser onsdag, hvor især chipsektoren var drevet af hollandske ASML, der steg godt 8 pct. efter en ordre fra taiwanske TSMC.

Det gav også medvind i USA, hvor Nvidia steg mere end 5 pct., og derved overgik chipkoncernen markedsværdien for Apple.

NOVO PÅ REKORDJAGT

Novo Nordisk stiger 2,7 pct. til 961,30 kr. og dermed er Danmarks med længder største selskab målt på markedsværdi på vej til at overgå lukkerekorden i 937,40 kr. fra 23. maj.

Novo har siden tirsdag fået sit kursmål løftet til 1030 kr. fra tidligere 960 kr. af britiske HSBC, der har en købsanbefaling på aktien.

Uden selskabsnyt ligger Rockwool med et plus på 5,5 pct. i 2982 kr. i toppen af eliteindekset efterfulgt af DSV, der løftes 3,8 pct. til 1092,50 kr.

ØRSTED INDGÅR AFTALE OM SUNRISE WIND

Ørsted indgik tirsdag en ny aftale med delstaten New York om havvind-projektet Sunrise Wind på 924 megawatt, MW. Det fremgår af en pressemeddelelse fra New York State Energy Research and Development Authority.

Energikoncernen har tidligere flaget for, at projektet kunne blive skrottet, hvis ikke den kunne opnå nye og bedre priser for strømmen i en ny aftale. Og i første kvartal fik Ørsted via en fjerde udbudsrunde adgang til den mulighed.

Ørsted-aktien stiger 0,6 pct. til 417,60 kr.

COLOPLAST I FOKUS MED NYT FRA KAPITALMARKEDSDAG

Coloplast holder torsdag Meet the Management, hvor institutionelle investorer og analytikere får mulighed for at møde medicoselskabets direktion og andre medlemmer af den øverste ledelse.

I forbindelse med kapitalmarkedsdagen vil Coloplast give en opdatering på Strive25-strategien samt det opkøbte islandske sårplejeselskab, Kerecis.

Medico-aktien åbner 0,7 pct. højere i 824 kr.

MÆRSK OG NOVONESIS FÅR ANALYSENYT

A.P. Møller - Mærsk har efter mandagens sene opjustering fået sit kursmål hævet af Bernstein, Stifel og Danske Bank, så de tre huse nu har kursmål på henholdsvis 9400 kr., 14.000 kr. og 15.000 kr. Anbefalingerne er uændrede, viser data fra Bloomberg News.

Mærsk-investorerne kan torsdag også se solide stigninger for de asiatiske rederier inden for containerfragt.

Mærsks B-aktie stiger 1,4 pct. til 12.150 kr.

Novonesis, åbner torsdag med en stigning på 0,5 pct. i 421,60 kr., har siden lukketid tirsdag fået indledt dækningen af analysehuset Redburn, der giver ingredienskoncernens aktie anbefalingen "neutral".

Torm er også i søgelyset, efter at rederiet fået løftet sit kursmål til 300 kr. fra tidligere 282 kr. af analytikerne hos Kepler Cheuvreux. Anbefalingen er fortsat "køb.

Rederiaktien falder 0,7 pct. til 251 kr.

.\\˙ MarketWire