Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Finanstilsynet øger solvenskravet med mindst 400 mio. kr. for Jyske Bank

6/6 09:47

Finanstilsynet har hævet Jyske Banks solvenskrav med mindst 400 mio. kr. i andet kvartal 2024 svarende til 0,2 pct. af bankens risikovægtede eksponering.

Det øgede solvenskrav kommer, efter at Finanstilsynet i marts 2024 har gennemført en inspektion af styring af datakvalitet i den Silkeborg-baserede bank, fremgår det af en meddelelse fra Finanstilsynet.

Banken har igennem en årrække arbejdet med at forbedre datakvaliteten og etablere rammer for dette arbejde. I første omgang var fokus på interne kreditrisikomodeller, men i 2023 er indsatsen øget væsentligt og banken har nu en plan for at sikre fuld implementering på området for interne kreditrisikomodeller inden udgangen af 2024.

- Direktionens vurdering og tiltag i styringen af datakvalitet har været uklar. Banken vil fremover sikre en tydeligere beslutningsproces med dokumentation af direktionens vurderinger og beslutninger, skriver Finanstilsynet, der fortsætter:

- Som en konsekvens af manglerne i styringen af datakvalitet har banken ved udgangen af 2023 foretaget et tillæg til solvensbehovet beregnet på grundlag af bankkoncernens risikovægtede poster (REA) for operationel risiko. Usikkerhed om datakvalitet påvirker alle risikotyper og ikke kun operationel risiko. Finanstilsynet fandt ikke tillægget tilstrækkeligt, skriver Finanstilsynet.


.\\˙ MarketWire