Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Novo i rekordjagt mens C25 stiger på efterslæb efter lukkedag

6/6 11:41

Novo Nordisk er på rekordjagt i torsdagens danske aktiemarked, som løftes i særlig grad for at indhente de stigninger, de øvrige aktiemarkeder præsterede onsdag, mens det danske marked var lukket på grund af grundlovsdag.

Torsdag middag ligger C25-indekset i 2010,72 eller 1,8 pct. højere end lukkeniveauet tirsdag eftermiddag, mens handlerne afventer eftermiddagens rentemøde i Den Europæiske Centralbank, ECB, og den til sikkerhed grænsende forudsigelige rentenedsættelse.

Samtidig noteres en stigning for det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks på 0,7 pct. efter et plus onsdag på 0,8 pct.

BANKERNE BELASTE AF VENTET RENTENEDSÆTTELSE

I toppen af eliteindekset konkurrerer Zealand Pharma og DSV om førstepladsen, mens bankerne er henvist til en bundplacering.

- Vi er jo meget positive i Danmark, og det er jo fordi, vi har et efterslæb efter lukkedagen i går, hvor aktierne generelt havde en god dag på globalt plan, konstaterer senioraktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk.

- Det løfter aktierne bredt - på nær bankerne, konstaterer Martin Munk.

Danske Bank falder torsdag middag 0,4 pct. til 205,10 kr., mens Jyske Bank taber 1,9 pct til 538 kr.

- Bankerne ligger lidt underdrejet, og det hænger formodentlig sammen med, at ECB i dag kommer med en rentenedsættelse. Og så vi du sikkert sige, at det har vi jo vidst længe. Men temaet fylder alligevel lidt i dag, siger Martin Munk.

Efter rentemødet holder chefen for ECB, Christine Lagarde, pressemøde, hvor opmærksomheden vil være på signaler ECB sender om yderligere rentenedsættelser i løbet af andet halvår.

- Vi vil holde øje med retorikken, og vores økonomer tipper, at de vil fastholde, at de vil være dataafhængige, og vi får nok ikke en fast køreplan, bemærker Martin Munk og medgiver, at det kan have en positiv effekt på bankaktierne, hvis udsigterne til yderligere rentenedsættelser bliver alt for nølende.

DSV OG ZEALAND TOPPER

I toppen af C25-indekset ses stigninger til Zealand Pharma på 5,4 pct. til 643,50 kr., og DSV stiger 4,0 pct. til 1094,50 kr.

For DSV's vedkommende kan der være tale om efterslæb i forhold til de øvrige markeder, hvor risikovilligheden var fremtrædende torsdag, mener Martin Munk.

Novo Nordisk gør sig gældende med et plus på 3,2 pct. til 965,60 kr., og aktien har dermed udsigt til at distancere den hidtidige lukkerekorden i 937,40 kr. fra 23. maj.

Novo har siden tirsdag fået sit kursmål løftet til 1030 kr. fra tidligere 960 kr. af britiske HSBC, der har en købsanbefaling på aktien., og torsdag middag er sundhedsaktierne med i de øverste lag i den europæiske aktiehandel på sektorniveau, hvor den danske medicinalgigant vejer godt til.

ØRSTED TABER ENERGI

Trods udsigten til rentenedsættelse taber Ørsted 0,2 pct. til 414,10, og undrer umiddelbart Martin Munk.

- Og der kom også en lille positiv nyhed om, at de har indgået ny aftale med delstaten New York om havvind-projektet Sunrise Windpå på vilkår, som, man må antage, er bedre end dem, de havde tidligere, noterer han.

Men en bundplacering af de europæiske forsyningsaktier på sektorplan kan muligvis smitte af på Ørsted, antager Martin Munk.

COLOPLAST I FOKUS MED NYT FRA KAPITALMARKEDSDAG

Coloplast holder torsdag Meet the Management, hvor institutionelle investorer og analytikere får mulighed for at møde medicoselskabets direktion og andre medlemmer af den øverste ledelse. I forbindelse med kapitalmarkedsdagen vil Coloplast give en opdatering på Strive25-strategien samt det opkøbte islandske sårplejeselskab, Kerecis.

Medico-aktien stiger 1,4 pct. højere i 970 kr.

MÆRSK OG NOVONESIS FÅR ANALYSENYT

A.P. Møller - Mærsk har efter mandagens sene opjustering fået sit kursmål hævet af Bernstein, Stifel og Danske Bank, så de tre huse nu har kursmål på henholdsvis 9400 kr., 14.000 kr. og 15.000 kr. Anbefalingerne er uændrede, viser data fra Bloomberg News.

Mærsk-investorerne kan torsdag også se solide stigninger for de asiatiske rederier inden for containerfragt.

Mærsks B-aktie stiger 2,3 pct. til 12.265 kr.

Novonesis, som løftes 0,8 pct. i 423 kr., har siden lukketid tirsdag fået indledt dækningen af analysehuset Redburn, der giver ingredienskoncernens aktie anbefalingen "neutral".

Torm er også i søgelyset, efter at rederiet fået løftet sit kursmål til 300 kr. fra tidligere 282 kr. af analytikerne hos Kepler Cheuvreux. Anbefalingen er fortsat "køb.

Rederiaktien stiger 1,6 pct. til 256,80 kr.

.\\˙ MarketWire