Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/middag: Beskeden rentestigning mens vi venter på ECB

6/6 12:15

Afventende ro præger obligationsmarkedet torsdag middag, hvor renten på den toneangivende danske tiårige statsobligation hen over formiddagen har præsteret en stilfærdig stigning på 1 basispoint til 2,52 pct.

Det er fortsat 1 basispoint lavere en niveauet tirsdag eftermiddag før den danske børslukkedag i anledning af grundlovsdag.

Handlerne ser frem mod en af ugens store makrobegivenheder, som er eftermiddagens rentemøde i Den Europæiske Centralbank. Det vil med en til vished grænsende sandsynlighed munde ud i en rentenedsættelse på 25 basispoint til 3,75. ECB's cheføkonom, Philip Lane, udtalte for nylig til Financial Times, at renten vil blive sat ned på rentemødet i juni.

Det er første gang siden 2029, at ECB sætter renten ned.

Men hvad der derefter skal ske med ECB's rente, står hen i det uvisse. Og derfor vil det efterfølgende pressemøde med mulige indikationer fra bankens topchef, Christine Lagarde tiltrække sig særlig opmærksomhed.

Blandt handlere og økonomer er forventningen, at ECB-chefen vil forholde sig til renteudsigterne i vage vendinger og fastholde, at ECB's beslutninger vil være dataafhængige.

DETAILSALG AFTOG MERE END VENTET

Sådanne data kom for eksempel torsdag formiddag med statistisk nyt for detailsalget i eurozonen i april, som aftog med end ventet.

Salget lå 0,5 pct. lavere end måneden for, mens økonomerne havde ventet et mere moderat fald på 0,3 pct. I april steg salget 0,7 pct. på månedsbasis.

Ugens anden store makrobegivenhed bliver fredagens amerikanske jobrapport, som ventes at vise en stigning i skabelsen af nye job uden for landbruget til 185.000 fra 175.000 nye job måneden før ifølge Bloomberg News.

Et forvarsel om tilstanden på det amerikanske arbejdsmarked fik handlerne allerede onsdag, da job-rapporten fra ADP viste en skuffende jobskabelse på 152.000 i maj sammenlignet med økonomernes forventning på 175.000. Og torsdag eftermiddag kommer endnu en forløber for jobrapporten med nye data for antallet af nytilmeldte ledige i sidste uge. Her ventes et nærmest uændret antal på 220.000.


.\\˙ MarketWire