Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tre amerikanske giganter er mere værd end hele Kinas aktiemarked

6/6 12:33

Massiv investorinteresse for kunstig intelligens og ikke mindst den amerikanske chipkæmoe Nvidia har i de seneste børsdage sørget for, at amerikanske aktier har passeret endnu en bemærkelsesværdi milepæl.

Værdien af bare tre amerikanske mastodonter, Nvidia, Microsoft og Apple, er nemlig nu større end værdien af hele det kinesiske aktiemarked, skriver Bloomberg News.

Samlet har Nvidia, Microsoft og Apple med onsdagens fremgang en markedsværdi på omkring 9200 mia. dollar, eller 63.100 mia. kr. Til sammenligning er værdien af det kinesiske aktiemarked tæt ved 9000 mia. dollar. Dog er Hongkong-børsen ikke med i det regnestykke.

Alene onsdag steg Nvidia hele 5,2 pct. til rekordkursen 1224,40 dollar.

Det fik samtidig Nvidias samlede børsværdi til at ramme 3012 mia. dollar, og dermed blev Apples på 3004 mia. dollar passeret, mens Microsofts på 3151 mia. dollar er inden for rækkevidde.

Det var tredje dag i streg med fremgang for verdens største chipkoncern, efter at koncernchef Jensen Huang annoncerede sine planer om at lave opgraderinger af selskabets AI-acceleratorer hvert år.

Og også torsdag indikeres Nvidia at ville åbne i plus med 1,2 pct. Derimod ligger Apple uændret, mens Microsoft falder 0,2 pct. i formarkedet.

.\\˙ MarketWire