Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/middag: I fortsat fremgang frem mod rentemøde i ECB

6/6 13:07

De europæiske aktiemarkeder er torsdag i fremdrift inspireret af en opløftende handelsdag i USA onsdag, hvor teknologiaktierne i særlig grad tog positiv opmærksomhed.

Yderligere vinder de europæiske aktier på udsigten til, at Den Europæiske Centralbank torsdag eftermiddag vil meddele sin beslutning om den første nedsættelse af bankens styringsrenten siden 2019.

Ved middagstid er det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks i plus med 0,7 pct. til 524,9. I øvrigt med en pæn præsentation på indeksets plusside af danske C25-aktier, som torsdag anstrenger sig for at indhente de plusser, deres europæiske kolleger præsterede onsdag.

Før eftermiddagens rentemøde i ECB drejer spændingen sig ikke så meget om den ventede rentenedsættelse, men mere om de signaler, banken vil sende på det efterfølgende pressemøde, om de kommende rentebeslutninger. Her er handlerne på lidt usikker grund, efter at de seneste data i sidste uge har vist en skuffende stigning i inflationen i eurozonen.

En flok af danske eliteaktier - Zealand Pharma, DSV, GN, Novo Nordisk, Carlsberg, Rockwool, Ambu og Demant - er blandt de 20 mest stigende aktier i Europa først på eftermiddagen torsdag med plusser fra 2,7 pct. for Ambu til 5,2 pct. for Zealand tæt på toppen af Stoxx 600-indekset. Novo stiger 3,4 pct. til 967,90 kr. og er dermed på kurs mod lukkerekord.

Blandt de øvrige europæiske aktier er der plus på 4,0 pct. til den tyske softwareaktie i SAP, som ifølge nyhedsbureauet Reuters får positiv opmærksomhed fra analytikerne efter at topchefen har udtalt sig optimistisk om forventningerne til 2026 og 2027.

Helt i toppen af Stoxx 600-indekse er den italienske producent af vare- og lastbiler Iveco, som stiger 5,4 pct. Det sker på baggrund af oplysninger om, at også italienske Leonardo, som arbejder med forsvarsteknologi, forbereder et bud på Ivecos aktiviteter inden for fremstilling af militære køretøjer.

Sagens negative impulser kommer fra selskaber som den britiske telegigant Vodafone, det britiske biotekselskab Indivior og den schweiziske bankkoncern Julius Bear Group, som alle taber 5-6 pct. uden dagsaktuel selskabsspecifik anledning.

.\\˙ MarketWire