Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdages obligationer: Forsigtige udtalelser fra ECB trak renten lidt op

6/6 17:02

Torsdag eftermiddag fik obligationshandlerne den ventede rentenedsættelse fra Den Europæiske Centralbank, ECB, på 25 basispoint til 3,75 pct. for renten på indskudsbeviser. Det var den første rentenedsættelse fra bankens side i næsten fem år.

Men de fik også bankens opjusterede prognose for inflationen og kerneinflationen i år og næste år, som viser, at ECB har et stykke vej til målet om en inflation på 2,0 pct. Og ved den efterfølgende pressekonference var bankens topdirektør, Christine Largarde, forsigtig med at at give indtryk af, at der er flere lempelser på vej foreløbigt.

I den danske obligationshandel blev reaktionen på rentemøde og de efterfølgende udtalelser en rentestigning til 2,55 pct. eller med 3 basispoint for den tiårige toneangivende danske statsobligation. Det var 4 basispoint højere end åbningsniveauet torsdag morgen.

Ugens næste store makrobegivenhed bliver fredagens amerikanske jobrapport, som ventes at vise en stigning i skabelsen af nye job uden for landbruget til 185.000 fra 175.000 nye job måneden før ifølge Bloomberg News.

Et forvarsel om tilstanden på det amerikanske arbejdsmarked fik handlerne allerede onsdag, da job-rapporten fra ADP viste en skuffende jobskabelse på 152.000 i maj sammenlignet med økonomernes forventning på 175.000. Og torsdag eftermiddag viste en anden forløber for jobrapporten, at tilgangen af nytilmeldte ledige steg overraskende til 229.000 fra 219.000 ugen før og mod en ventet tilgang på 220.000 nye ledige.

.\\˙ MarketWire