Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/lukning: Fortsat fremgang uden påvirkning fra ECB

6/6 17:53

De europæiske aktiemarkeder var torsdag i fremdrift inspireret af en opløftende handelsdag i USA onsdag, hvor teknologiaktierne i særlig grad tog positiv opmærksomhed.

Derimod fik rentenedsættelsen fra Den Europæiske Centralbank, ECB, torsdag eftermiddag ikke den store indflydelse på udviklingen. Både før og efter rentemeddelelsen var brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks i plus med 0,7 pct. til 524,7.

I øvrigt med en pæn præsentation på indeksets plusside af danske C25-aktier, som torsdag anstrengte sig for at indhente de plusser, deres europæiske kolleger præsterede onsdag.

En flok af danske eliteaktier - Zealand Pharma, DSV, Novo Nordisk, Ambu, Carlsberg, GN, - var blandt de 15 mest stigende aktier i Europa med plusser fra 3,0 pct. for GN til 6,6 pct. for Zealand helt på toppen af Stoxx 600-indekset. Novo steg 4,0 pct. til rekordhøje 973,30 kr.

Blandt de øvrige europæiske aktier var der plus på 3,6 pct. til blandt andet den tyske softwareaktie i SAP, som ifølge nyhedsbureauet Reuters får positiv opmærksomhed fra analytikerne, efter at topchefen har udtalt sig optimistisk om forventningerne til 2026 og 2027.

Med i toppen af Stoxx 600-indekse var også den italienske producent af vare- og lastbiler Iveco, som steg 4,5 pct. Det skete på baggrund af oplysninger om, at også italienske Leonardo, som arbejder med forsvarsteknologi, forbereder et bud på Ivecos aktiviteter inden for fremstilling af militære køretøjer.

Dagens negative impulser kom fra selskaber som den britiske telegigant Vodafone, det britiske biotekselskab Indivior og den schweiziske bankkoncern Julius Bear Group, som taber 4,8-5,7 pct. uden dagsaktuel selskabsspecifik anledning. Ørsted repræsenterede den danske aktier med et fald på 3,5 pct. tæt på bunden af indekset.

.\\˙ MarketWire