Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Investorerne indregner igen to rentenedsættelser i USA i år

7/6 06:34

I løbet af denne uge har de økonomiske nøgletal fra den amerikanske økonomi igen været til den svage side, og det har sendt markedsrenterne i deres laveste niveau i en måneds tid.

Samtidig har investorerne igen skruet op for væddemålene på rentenedsættelser fra den amerikanske centralbanks side.

Handelen med rentefutures indikerer derfor torsdag, at Federal Reserve vil sænke sin rente to gange i år til 4,83 pct. i december mod et bud på en nytårsrente fredag i sidste uge på 4,97 pct., hvilket indikerede omkring halvanden lempelse på 0,25 pct.point.

Med udviklingen torsdag indregner markedet, at den første rentesænkning i USA i år vil komme enten til september eller til november, og sandsynligheden for en lempelse på næste uges rentemøde, tirsdag og onsdag, er tæl på nul.

86 ud af 89 af Bloomberg News adspurgte økonomer og finanshuse regner da også med en uændret rente.

De to amerikanske storbanker JPMorgan Chase og Citigroup spår dog stadig, at den første nedsættelse af renten, som lige nu er i 5,25-5,50 pct., vil komme i juli. De to hører dog til mindretallet på Wall Street med den opfattelse.

Det billede kan dog ændre sig, hvis fredagens jobrapport for maj virkelig skuffer.

- Det eneste, som kan få folk til at bevæge sig tilbage mod en nedsættelse i juli er substantielt svagere nyheder fra arbejdsmarkedet. Hvis vi får data svarende til konsensus, tror jeg, man vil se folk, som tror på en juli-nedsættelse, trækket det tilbage, lyder det fra Greg Wilensky, rentechef hos Janus Hendeson Investors, til Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire