Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/åbning: Toppen tages af torsdagens rentestigning før jobtal

7/6 08:45

De danske statsrenter er kommet roligt i gang fredageco, hvor toppen af torsdagens stigning tages af.

Efter en spændende makrodag i det europæiske torsdag er fokus fredag skiftet mere til USA, hvor den officielle arbejdsmarkedsrapport for maj vil få opmærksomhed i obligationsmarkedet.

Før det tal falder renten på den toneangivende tiårige statsobligation herhjemme med 1 basispoint til 2,54 pct. efter en stigning på 2 basispoint torsdag.

Her sendte Den Europæiske Centralbank (ECB) renterne op.

Det skete, efter at ECB med den ene hånd gav den ventede rentenedsættelse på 25 basispoint, men samtidig med den anden skruede op for vækst- og særligt inflationsskønnet i eurozonen og påpegede, at den ledende rente meget vel kan forblive i restriktivt terræn et godt stykke ind i næste år.

Frem mod fredagens jobrapport fra USA venter økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News en jobskabelse uden for landbruget på 180.000 mod 175.000 måneden før.

Et andet vigtigt element i arbejdsmarkedsrapporten er statistikken over lønudviklingen, hvor der på årsbasis ventes et løft i de gennemsnitlige timelønninger på 3,9 pct.

Forud for jobrapporten fik investorerne onsdag og torsdag et varsel om, hvad der kan være på vej, idet den private jobrapport fra ADP onsdag viste noget lavere jobskabelse end ventet, ligesom en statistik torsdag viste flere nytilmeldte ledige end ventet i sidste uge.

Netop arbejdsmarkedet har været varmt i USA igennem hele perioden med restriktive renter og har derfor også været medvirkende til, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, som holder rentemøde i næste uge, har holdt fast i sin restriktive linje længere tid end tidligere ventet.

Fra morgenstunden har tyske handelstal vist en større vækst i eksporten end ventet i april, hvor importen dog også steg fire gange så meget som ventet, og derfor var handelsoverskuddet i årets fjerde måned lidt lavere end ventet.

Samtidig skuffede den tyske industriproduktion i samme måned en spids, mens produktionen herhjemme bragede i vejret takket være særligt medicinalindustrien, oplyser Danmarks Statistik.

.\\˙ MarketWire