Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Zealand Pharma topper afventende C25 efter positive studiedata

7/6 11:26

Zealand Pharma har fredag ved middagstid lagt sig i spidsen af det danske C25-indeks efter at have fremlagt studiedata med midlet Survodutid til behandling af fedtlever.

Med i toppen er også A.P. Møller-Mærsk efter nye ratestigninger og Coloplast, der efter sin kapitalmarkedsdag har fået hævet anbefalingen til "køb" hos Jyske Bank.

Den overordnede stemning i det danske eliteindeks er dog afventende fredag, da der i eftermiddag offentliggøres jobrapport fra USA, der kan blive afgørende for antallet af rentesænkninger fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Det danske C25-indeks stiger 0,2 pct. til 2012,69.

- Vi er forbi mødet i Den Europæiske Centralbank, som var det vigtige punkt for ugen, og nu venter vi så på jobrapporten. Den er selvfølgelig også vigtigt, i forhold til hvad Federal Reserve kan finde på at gøre, alt efter hvor stærk eller svag den er, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank, til MarketWire.

I jobrapporten, der offentliggøres klokken 14.30, er ventet en stigning i beskæftigelsen på 180.000 job, en fastholdt arbejdsløshed på 3,9 pct. og en ligeledes fastholdt stigningstakt i timelønningerne på 3,9 pct. på årsbasis.

ZEALAND PHARMA MED OFFICIELLE STUDIEDATA

Zealand Pharma har fredag offentliggjort data fra et fase 2-studie med midlet Survodutid til behandling af fedtlever i samarbejde med partneren Boehringer Ingelheim.

Dataene fra studiet var kortvarigt lagt ud på en videnskabelig konferences hjemmeside torsdag, men fredag er det biotekselskabet selv, der offentliggør resultaterne.

Studiet viser, at op til 83 pct. af patienterne opnåede effekt af behandlingen mod 18,2 pct. i placebogruppen. Af de sekundære endemål, der tæller forbedring af leverfibrose samt moderat og fremskreden leverfibrose, viste forbedring i forhold til placebogruppen.

Zealand Pharma stiger 1,7 pct. til 662 kr.

MÆRSK I PLUS EFTER SCFI-INDEKS

Mærsk er også at finde blandt højdespringerne fredag efter nye stigninger i det kinesiske rateindeks Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), der i denne uge har vist en stigning i spotraterne på 4,6 pct. til 3184,87.

Logistikselskabet har desuden fået løftet kursmålet hos Deutsche Bank til 9263 kr. fra 8577 kr., men samtidig er den negative anbefaling "sælg" blevet gentaget, viser data fra Bloomberg News.

Mærsks B-aktie stiger med 1,1 pct. til 12.145 kr.

COLOPLAST LØFTES TIL "KØB"

Coloplast har efter sin kapitalmarkedsdag torsdag fået løftet anbefalingen til "køb" fra "hold" hos Jyske Bank, der samtidig har forhøjet kursmålet til 970 kr. fra 925 kr.

I sin analyse fremhæver Henrik Hallengreen Laustsen medicoselskabets nye intermitterende kateter Luja, der har overgået Coloplasts egne forventninger, da det vinder markedsandele blandt nye patienter og konverterer patienter fra konkurrenternes produkter.

Samtidig kunne Coloplast forvisse investorerne om situationen med islandske Kerecis, der har været frygtet ikke at ville blive omfattet af refusionsdækning i USA.

Coloplast har omvendt fået sænket sit kursmål hos norske DNB til 1000 kr. fra 1050 kr. efter gårsdagens arrangement. Anbefalingen her er fortsat "køb".

Aktien stiger 0,9 pct. til 837,40 kr.

MT Højgaard-selskabet Enemærke & Petersen har udnyttet en købsoption om overtagelse af resten af aktierne i Nembyg fra Esbjerg.

Dermed overtager selskabet også de resterende 40 pct. af aktierne per den 30. juni. Købsprisen er 69 mio. kr., oplyser MT Højgaard fredag.

MT Højgaard stiger 0,8 pct. til 194,50 kr.

.\\˙ MarketWire