Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/middag: Renterne kravler op mens vi venter på jobrapport

7/6 11:54

De danske statsrenter er kommet lidt i omdrejninger fredag forud for offentliggørelsen af den amerikanske jobrapport.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation stiger 4 basispoint til 2,57 pct. efter et plus på 2 basispoint torsdag.

Torsdag var det Den Europæiske Centralbank, ECB, der var i fokus, da den sænkede indskudsrenten 25 basispoint til 3,75 pct. Samtidig skruede centralbanken dog op for vækst- og inflationsskønnet i eurozonen og påpegede, at den ledende rente meget vel kan forblive i restriktivt terræn et godt stykke ind i næste år.

Frem mod fredagens jobrapport fra USA venter økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News en jobskabelse uden for landbruget på 180.000 mod 175.000 måneden før.

Et andet vigtigt element i arbejdsmarkedsrapporten er statistikken over lønudviklingen, hvor der på årsbasis ventes et løft i de gennemsnitlige timelønninger på 3,9 pct., som det også var tilfældet måneden før.

Jobrapporten kan blive afgørende for, hvor meget den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil sænke renten i år. Torsdag blev der skruet op for forventningerne, og der ventes lige nu to nedsættelser.

Onsdag og torsdag har handlerne dog fået et indblik i den private jobrapport fra ADP, der viste en lavere jobskabelse end ventet, og antallet af nytilmeldte ledige, som sidste uge var højere end ventet.

Fra morgenstunden har tyske handelstal vist en større vækst i eksporten end ventet i april, imens importen steg fire gange så meget som ventet. Derfor var handelsoverskuddet i årets fjerde måned lidt lavere end ventet.

Samtidig skuffede den tyske industriproduktion i samme måned en spids, mens produktionen herhjemme bragede i vejret takket være særligt medicinalindustrien, oplyser Danmarks Statistik.

.\\˙ MarketWire