Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/middag: Ejendomssektoren tynger mest i Stoxx 600 inden jobtal fra USA

7/6 12:08

Den europæiske ejendomssektor er bundprop fredag på det europæiske aktiemarked, efter at tyske Vonovia har fået sænket anbefalingen hos Morgan Stanley.

Faktisk er det kun teknologisektoren, der går fri fredag, hvor det brede fælleseuropæiske aktieindeks Stoxx 600 falder 0,3 pct. forud for den amerikanske jobrapport.

Tilbagegangen følger et plus på 0,7 pct. torsdag, efter at Den Europæiske Centralbank, ECB, som ventet sænkede sin indskudsrente med 25 basispoint til 3,75 pct. ECB har dog været tilbageholden, hvad angår yderligere rentebeslutninger i år. Blandt andet har den tyske centralbankchef, Joachim Nagel, ifølge Reuters sagt, at centralbanken ikke er på autopilot, og at pengepolitikken stadig er restriktiv.

- Trods en ujævn udvikling i inflationsforventningerne i de kommende måneder tror vi fortsat, er disinflationstendensen i Europa er intakt, skriver Mohit Kumar, der er cheføkonom i Jefferies, i en analyse ifølge Reuters.

Fredag er opmærksomheden dog rykket til USA, hvor der klokken 14.30 offentliggøres jobrapport for maj. Her er ventet en stigning i beskæftigelsen på 180.000 fra 175.000 måneden før. Samtidig ventes både arbejdsløshed og timelønsstigninger fastholdt - begge på 3,9 pct.

TYSK EJENDOMSSELSKAB TRÆKKER SEKTOREN NED

Det tyske ejendomsselskab Vonovia er fredag at finde i bunden af Stoxx 600, efter at selskabet har fået sænket anbefalingen til "undervægt" fra "ligevægt" hos Morgan Stanley.

Anbefalingssænkningen begrundes ifølge mediet The Fly med, at Vonovia står over for en udfordring med lave afkast og høj finansiel gearing.

Aktien falder 4,6 pct. til 27,45 euro.

Sammen med Vonovia dykker også resten af sektoren, der samlet viger 1,3 pct. i Stoxx 600.

.\\˙ MarketWire