Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/tendens: Begrænsede udsving inden jobtal - Nvidia vil splitte aktien

7/6 14:11

Der er tæt på stilstand i handlen med amerikanske aktieindeksfutures fredag inden offentliggørelsen af jobrapporten fra USA.

Overblikket over det amerikanske arbejdsmarked kan meget vel blive afgørende for, hvor meget centralbanken i USA, Federal Reserve, vil sænke sin rente i 2024.

Inden børsåbning klokken 15.30 falder futures for de toneangivende aktieindeks 0,0-0,1 pct.

Foruden den altoverskyggende jobrapport er fokus også på blandt andet Nvidia og Gamestop. For Nvidia, der gennem det seneste stykke tid har redet på AI-bølgen, er der udsigt til et aktiesplit i forholdet 1:10, mens Gamestop er kommet med foreløbige kvartalstal og har varslet et større salg af aktier, inden investoren Keith Gill ifølge CNBC vil holde en præsentation på videoplatformen Youtube.

VIGTIG JOBRAPPORT

Spændingen omkring udviklingen på det amerikanske jobmarked udløses klokken 14.30, når der offentliggøres nyt om jobskabelsen, arbejdsløsheden og de gennemsnitlige timelønninger på årsbasis.

Udviklingen kan blive afgørende for rentebanen hos Federal Reserve. Aktuelt indregner handlerne to rentesænkninger i år på samlet 50 basispoint, hvor den første sandsynligvis bliver i september.

I maj ventes beskæftigelsen at være vokset med 180.000 stillinger, hvilket vil være en lille stigning sammenlignet med april, hvor den lå på 175.000.

Arbejdsløsheden ventes uændret på 3,9 pct. i maj, og timelønningerne ses ligeledes på 3,9 pct., som det også var tilfældet i april.

- Med ECB, der har tilsluttet sig Canada, Sverige og Schweiz' rentenedsættelser og indledt den pengepolitiske lempelse blandt udviklede markeder, er spekulationen om timingen for Federal Reserves første rentesænkning nu vendt tilbage, og for nuværende virker det mest sandsynligt i september, siger Richard Hunter, der er markedschef i Interactive Investor, til Reuters.

- De seneste økonomiske data - særligt på arbejdsmarkedet - har vist tegn på opbremsning, hvilket i særdeleshed øger vigtigheden af fredagens jobtal, tilføjer han.

NVIDIA GENNEMFØRER AKTIESPLIT

Chipkæmpen Nvidia vil efter markedslukning fredag gennemføre et aktiesplit i forholdet 1:10. Det betyder, at personer, der frem til børslukning torsdag havde aktier i selskabet, vil få yderligere ni aktier for hver aktie, de i forvejen holder.

Samtidig vil kursen blive skåret tilsvarende til en tiendedel af kursen, når handelsdagen slutter fredag.

Det skal gøre "ejerskab af aktier mere tilgængeligt for både medarbejdere og investorer", skriver avisen Wall Street Journal.

Handlen med de nye aktier vil finde sted fra mandag.

Nvidia viger fredag 0,1 pct. i formarkedet.

GAMESTOP MED UTIDIGT REGNSKAB

Spilforhandleren Gamestop er atter i vælten fredag, hvor selskabet før tid er kommet med regnskab for første kvartal. Den utidige offentliggørelse sker forud for en præsentation fra investoren Keith Gill - også kendt som Roaring Kitty - på Youtube.

Keith Gill vendte for nylig tilbage på sociale medier efter længere tids pause. Han blev oprindeligt kendt som en af de investorerne, der ville gå imod hedgefonde, der havde satset på kurstab i netop Gamestop, ved at handle aktien op.

Det har givet pote for Roaring Kitty, der ejer 5 mio. aktier i Gamestop. Det er ifølge CNBC også forventningen, at Gamestop vil være på dagsordenen, når han taler på Youtube.

Udsigten til salg af aktier og det svage regnskab sender fredag Gamestop ned med 15,1 pct. i formarkedet.

I regnskabet oplyser Gamestop, at man har planer om at sælge op mod 75 mio. aktier.

Gamestops omsætning faldt i første kvartal 29 pct. til 882 mio. dollar. Her var af analytikerne ifølge Bloomberg News ventet 995,5 mio. dollar.

.\\˙ MarketWire