Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/åbning: Skræklæsning fra jobrapport sender aktierne i rødt

7/6 15:39

En langt stærkere jobrapport end ventet for maj har fredag taget pusten fra handlerne, der nu først tror på rentesænkninger fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, til december.

Beskæftigelsen steg med 272.000 stillinger i maj mod ventet 180.000, og timelønningerne steg 4,1 pct. fra 4,0 pct.

Det har sendt renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation i vejret med 14 basispoint til 4,41 pct. og fået handlerne til først at satse på en enkelt rentesænkning i december, hvor der før var september og to i alt.

Rentestigningerne gør ondt på aktierne, og umiddelbart efter børsåbning falder det brede S&P 500-indeks med 0,3 pct., Dow Jones sætter sig 0,2 pct., mens det rentefølsomme og teknologitunge indeks Nasdaq dykker 0,4 pct.

Foruden den altoverskyggende jobrapport gør også Nvidia og Gamestop deres for at få opmærksomheden. For Nvidia, der gennem det seneste stykke tid har redet på AI-bølgen, er der udsigt til et aktiesplit i forholdet 1:10, mens Gamestop er kommet med foreløbige kvartalstal og har varslet et større salg af aktier, inden investoren Keith Gill ifølge CNBC vil holde en præsentation på videoplatformen Youtube.

AMERIKANSK JOBMARKED BULDRER DERUDAF

En forventning om en mindre stigning i beskæftigelsen i USA er blevet gjort til skamme fredag eftermiddag. Beskæftigelsesrapporten fra USA viste i maj en stigning på hele 272.000 stillinger, hvor der blot var ventet 180.000.

Samtidig tiltog timelønningerne på årsbasis med 4,1 pct. fra 4,0 pct. Sidste måneds tal er endvidere oprevideret fra 3,9 pct. i rapporten fra april.

- Den høje jobvækst kombineret med høj inflation gør, at meget tyder på, at den første rentenedsættelse fra Federal Reserve først kommer til efteråret eller vinter. Hvis Federal Reserve skal sænke renten, kræver det, at jobvæksten og inflationspresset aftager. Det er heller ikke helt utænkeligt, at en rentenedsættelse bliver udskudt til 2025, fremgår det af en kommentar fra Kristian Skriver, der er seniorøkonom i Dansk Erhverv.

NVIDIA GENNEMFØRER AKTIESPLIT

Chipkæmpen Nvidia vil efter markedslukning fredag gennemføre et aktiesplit i forholdet 1:10. Det betyder, at personer, der frem til børslukning torsdag havde aktier i selskabet, vil få yderligere ni aktier for hver aktie, de i forvejen holder.

Samtidig vil kursen blive skåret tilsvarende til en tiendedel af kursen, når handelsdagen slutter fredag.

Det skal gøre "ejerskab af aktier mere tilgængeligt for både medarbejdere og investorer", skriver avisen Wall Street Journal.

Handlen med de nye aktier vil finde sted fra mandag.

Nvidia falder 1,5 pct.

GAMESTOP MED UTIDIGT REGNSKAB

Spilforhandleren Gamestop er atter i vælten fredag, hvor selskabet før tid er kommet med regnskab for første kvartal. Den utidige offentliggørelse sker forud for en præsentation fra investoren Keith Gill - også kendt som Roaring Kitty - på Youtube.

Keith Gill vendte for nylig tilbage på sociale medier efter længere tids pause. Han blev oprindeligt kendt som en af de investorer, der ville gå imod hedgefonde, der havde satset på kurstab i netop Gamestop, ved at handle aktien op.

Det har givet pote for Roaring Kitty, der ejer 5 mio. aktier i Gamestop. Det er ifølge CNBC også forventningen, at Gamestop vil være på dagsordenen, når han taler på Youtube.

Aktien styrtdykker i den indledende handel med 19,5 pct.

I regnskabet oplyser Gamestop, at man har planer om at sælge op mod 75 mio. aktier.

Gamestops omsætning faldt i første kvartal 29 pct. til 882 mio. dollar. Her var af analytikerne ifølge Bloomberg News ventet 995,5 mio. dollar.

.\\˙ MarketWire