Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Citi skubber forventninger til lavere renter efter jobtal

7/6 16:14

Den amerikanske storbank Citi ser nu første gang renterne i USA blive sænket til september. Dermed har banken skubbet til forventningerne, da der tidligere blev spået lavere renter fra juli.

Det skriver Bloomberg News.

Det er den dugfriske amerikanske jobrapport, der endnu engang viste et særdeles stærkt arbejdsmarked i USA, der har fået banken til at skrue på forudsigelserne.

Beskæftigelsen uden for landbruget voksede med 272.000 personer i maj. Det er markant højere end den ventede vækst på 180.000, mens der i april var en vækst på 165.000.

En stærk jobvækst vidner om, at der fortsat er fuld fart på den amerikanske økonomi. Kombineret med en vedholdende inflation betyder det, at det er svært for den amerikanske centralbank, Federal Reserve, at sænke renterne.

- Den høje jobvækst kombineret med høj inflation gør, at meget tyder på, at den første rentenedsættelse fra Fed først kommer til efteråret eller vinter. Hvis Fed skal sænke renten, kræver det, at jobvæksten og inflationspresset aftager. Det er heller ikke helt utænkeligt, at en rentenedsættelse bliver udskudt til 2025, lyder det fra Kristian Skriver, der er seniorøkonom i Dansk Erhverv, i en kommentar.

Hos finanshuset Wells Fargo lyder vurderingen også, at et vedblivende prispres og et stærkt jobmarked gør det svært for Federal Reserve at lempe pengepolitikken.

- Det er en meget Fed-uvenlig jobrapport - en lempelses-uvenlig jobrapport, siger Jay Bryson, cheføkonom hos Wells Fargo, ifølge Bloomberg.

- Hvis man ser isoleret på de her data er meget sandsynligt, at Federal Reserve vil holde renterne i ro i de næste mange måneder, siger han videre.

Også for det samlede marked er forventningerne til rentenedsættelser skubbet længere ud i fremtiden.

Målt på de såkaldte Fed-swaps er der i markedet nu først indregnet en hel rentesænkning i december, hvor buddet tidligere var september. Det udskudte bud betyder også, at markedet nu kun indregner en enkel rentenedsættelse i år, viser handlen med rentefutures fredag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire