Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens aktier: Novo sikrede plus til C25 trods stærk jobrapport fra USA

7/6 17:02

Novo Nordisk tog teten fredag, hvor en stærk jobrapport fra USA kortvarigt tog pusten fra aktiemarkedet, inden medicinalaktien strøg i vejret og satte anden kursrekord i træk.

Også Coloplast klarede sig i grønt efter en løftet anbefaling fra Jyske Bank efter medicoselskabets kapitalmarkedsdag torsdag, og A.P. Møller-Mærsk steg ligeledes efter nye stigninger i spotraterne. Helt i toppen endte Pandora uden selskabsspecifikt nyt med et plus på 2,2 pct. til 1118,50 kr.

Det danske C25-indeks steg fredag 0,3 pct. til 2015,30 og rundede således ugen af med en fremgang på 1,7 pct.

- Det er altid svært med sådan en jobrapport, der viser, at det går meget bedre, end man i aktiemarkedet havde håbet på, fordi det taler imod, at renten kommer ned. Men så tyder det også på, at det går godt for selskaberne, og at der er gang i den, siger Mads Zink, der er chefhandler i Danske Bank, til MarketWire.

- På den ene side er det negativt med renterne, på den anden side er positivt, at der er gang i økonomien og selskabernes indtjening.

I modsatte ende endte Zealand Pharma efter at have offentliggjort et studie med midlet Survodutid til behandling af fedtlever.

Fredag var opmærksomheden særligt rettet mod USA, hvorfra den månedlige jobrapport blev fremlagt. Her blev der konstateret en jobskabelse på 272.000 stillinger i maj, hvilket var langt over konsensus på 180.000. Samtidig tiltog timelønningerne på årsbasis mod forventning.

Det sendte renterne i vejret og har fået handlerne til at sænke troen på rentesænkninger fra USA's centralbank, Federal Reserve, i år til en enkelt i december.

ZEALAND PHARMA MED OFFICIELLE STUDIEDATA

Zealand Pharma kom fredag officielt med data fra sit fase 2-studie med midlet Survodutid til behandling af fedtlever i samarbejde med partneren Boehringer Ingelheim.

Dataene fra studiet var kortvarigt lagt ud på en videnskabelig konferences hjemmeside torsdag, men fredag var det biotekselskabet selv, der offentliggør resultaterne.

Studiet viste, at op til 83 pct. af patienterne opnåede effekt af behandlingen mod 18,2 pct. i placebogruppen. Af de sekundære endemål, der tæller forbedring af leverfibrose samt moderat og fremskreden leverfibrose, viste forbedring i forhold til placebogruppen.

Zealand Pharma endte efter udsving i både plus og minus med et fald på 0,2 pct. til 650 kr., svarende til et ugeplus på 1,6 pct.

Blandt højdespringerne endte Novo Nordisk med et plus på 1,1 pct. til rekordkursen 984 kr. uden selskabsspecifikt nyt. For ugen var der tale om en fremgang på 6,1 pct.

MÆRSK I PLUS EFTER SCFI-INDEKS

Mærsk havde medvind fredag, efter at det kinesiske rateindeks rateindeks Shanghai Containerized Freight Index (SCFI) viste nye stigninger i den forgangne uge.

Logistikselskabet fik desuden løftet kursmålet hos Deutsche Bank til 9263 kr. fra 8577 kr., men samtidig gentaget anbefalingen "sælg".

Mærsks B-aktie steg fredag 1,4 pct. til 12.175 kr., men faldt 2,6 pct. for hele ugen.

COLOPLAST LØFTES TIL "KØB"

Coloplast har efter sin kapitalmarkedsdag torsdag fået løftet anbefalingen til "køb" fra "hold" hos Jyske Bank, der samtidig har forhøjet kursmålet til 970 kr. fra 925 kr.

I sin analyse fremhæver Henrik Hallengreen Laustsen medicoselskabets kateter Luja, der har overgået Coloplasts egne forventninger, da det vinder markedsandele blandt nye patienter og konverterer patienter fra konkurrenternes produkter.

Samtidig kunne Coloplast forvisse investorerne om situationen med islandske Kerecis, der har været frygtet ikke at ville blive omfattet af refusionsdækning i USA.

Coloplast fik omvendt sænket sit kursmål hos norske DNB til 1000 kr. fra 1050 kr. efter arrangementet. Anbefalingen er fortsat "køb".

Aktien vandt 1,4 pct. til 840,80 kr. For ugen betød det et plus på 2,1 pct.

.\\˙ MarketWire