Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/åbning: Renten kravler højere - nyvalg i Frankrig skaber usikkerhed

10/6 08:58

Den tiårige danske rente er steget en anelse fra åbningen mandag, efter at også de amerikanske renter er skudt yderligere i vejret på børsen i Tokyo oven på fredagens stærke jobtal fra USA.

I Frankrig stiger den tiårige rente endnu mere udtalt, efter weekendens valg til EU-Parlamentet har bragt et stort nederlag til præsident Emmanuel Macrons parti. Sejren tilfaldt i stedet Marine Le Pens parti, det højreorienterede National Samling.

Valgresultatet har efterfølgende fået Macron til at udskrive nyvalg i Frankrig, og det medvirker til usikkerhed på finansmarkederne.

Blandt andet indikeres det franske aktiemarked til at falde mere end 1 pct., og den tiårige franske rente er skudt i vejret med 6 basispoint til 3,16 pct.

Den tilsvarende danske rente ligger 1 basispoint højere i 2,63 pct. efter en stigning på hele 9 basispoint fredag i kølvandet af stærke jobtal fra USA.

Arbejdsmarkedsrapporten viste, at USA's økonomi skabte 272.000 job uden for landbruget, hvilket var en del mere end de ventede 180.000 stillinger ifølge Bloomberg News. Dermed kan det stærke arbejdsmarked stå i vejen for rentenedsættelser, når den amerikanske centralbank mødes på onsdag.

Herhjemme har morgenens inflationstal vist det største spring i inflationen i 51 år. Forbrugerpriserne steg på årsbasis med 2,2 pct. fra 0,8 pct. i april. En så stor stigning fra den ene måned til den anden er ikke set siden februar 1973.

Årsagen er dog, at elpriserne i maj 2023 faldt kraftigt som følge af en lempelse af elafgiften.

- Status er dermed også uforandret, at inflationspresset er under kontrol, vurderer Tore Stramer, cheføkonom i Dansk Erhverv, i en kommentar.

I Europa taler Robert Holzmann, centralbankchef i Østrig, i øvrigt mandag ved 13-tiden.

.\\˙ MarketWire