Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Franske bankaktier i modvind efter nyvalg i Frankrig

10/6 09:25

De franske bankaktier får en ublid medfart ved børsåbning mandag, efter at Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, søndag udskrev valg efter et stort fremryk for den ydre højrefløj i forbindelse med parlamentsvalget i EU.

Bankaktierne vurderes at være mest udsatte til politiske risici, siger Alexandre Hezez, der er chefinvestor i aktivforvalteren Group Richelieu, til Bloomberg News.

- Sektoren, der kommer til at lide mest, bliver nok bankerne, siger han.

Han vurderer videre, at reformer vil blive svære at implementere i Frankrig, og at der endvidere er bekymringer om bæredygtigheden af den franske gældsafvikling, efter at kreditvurderingsbureauet S&P sænkede sin vurdering.

- Risikopræmierne er nu stigende - det kan allerede ses på euro og udviklingen i Tyskland, siger Alexandre Hezez til Bloomberg News.

- EU-valget var ikke så overraskende, så der er en risiko for, at en særlig risiko manifesterer sig i Frankrig, tilføjer han.

Det franske eliteindeks, CAC 40, falder mandag 1,8 pct. i den indledende handel med minus til samtlige eliteaktier. Hårdest er medfarten til storbanken Société Générale, der dykker 5,1 pct. til 24,69 euro.

Dertil falder BNP Paribas med 4,6 pct. til 63,30 euro. Banken har dog også fået sænket anbefalingen til "hold" fra "køb" hos finanshuset Kepler Cheuvreux. Kollegaen Credit Agricole viger samtidig 3,8 pct. til 14,11 euro.

Hos det europæiske børshus Oddo BHF ser man en kortsigtet negativ effekt på aktierne - i særdeleshed de franske, skriver strateg Thomas Zlowodski i en kommentar ifølge Bloomberg News.

Oddo BHF har anbefalingen "undervægt" for sektorerne banker og finansielle services, ejendomsselskaber, bilproducenter, byggesektoren samt rejseaktier. Omvendt har børshuset den positive anbefaling "overvægt" på aktier inden for medicinalsektoren, føde- og drikkevarer, teknologi, råvarer og mediesektoren.

Det franske nyvalg er et resultat af, at højrepartiet National Samling anført af Marine Le Pen knuste Emmanuel Macrons midtersøgende parti ved EU-valget søndag.

I Tyskland blev højrepartiet Alternative für Deutschland (AfD) desuden næststørst efter CDU/CSU og endte foran forbundskansler Olaf Scholz' SPD.

.\\˙ MarketWire