Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tysk AaB-investor bliver ny hovedejer og fremsætter købstilbud

10/6 12:43

Den nordjyske fodboldklub AaB vil fra næste uge have en ny tysk hovedejer.

Det er selskabet Sport Strategy Excellence 22, SSE22, som har valgt at udnytte sin ret til at tegne nye aktier i selskabet bag klubben.

De nye aktier ventes noteret 17. juni, og herefter vil SSE22 eje 50,51 pct. aktiekapitalen.

Planerne blev første gang offentliggjort tilbage i marts, og nu bliver de ført ud i livet. AaB vil sælge lige over 1 mio. ny aktier til 44,26 kr. per aktie, hvilket efter planen skal sikre AaB et nettoprovenu på 44,8 mio. kr., lød det dengang fra fodboldklubben.

Den tyske investor købte sig første gang ind i AaB i foråret sidste år med det formål at polstre den udfordrede fodboldklub økonomisk. Dengang var ejerskabet i første omgang lige omkring 20 pct., og det bliver nu udbygget.

Da SSE22 opnår bestemmende indflydelse efter kapitaludvidelsen er tyskerne fortpligtet til at give et købstilbud til de øvrige aktionærer.

Buddet lyder på netop 44,26 kr. per aktie, svarende til den højeste kurs, som den tyske investor har købt aktier til i de seneste seks måneder.

SPORTDIREKTØR VIL I BESTYRELSEN

I samme ombæring meddeler AaB, at nuværende sportsdirektør Ole Jan Kappmeier, ventes at blive valgt ind i bestyrelsen. I så fald vil han stoppe som sportsdirektør, men indtil det ligger fast, fortsætter han i rollen.

Stillingen som sportsdirektør forventes at blive overtaget af teknisk chef James Gow, der siden juli sidste år har været en del af AaB's sportslige ledelse.

AaB lykkedes i sidste måned endegyldigt med at spille sig tilbage i den bedste danske række, Superligaen, efter et års fravær.

Aktien handles mandag uændret i 44 kr.

.\\˙ MarketWire